"Vaš magazin"
533

Feđa Fetahagić se nakon višegodišnje pauze vratio na TV ekrane

Piše: Mirza Abaz
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Feđa Fetahagić, popularni televizijski voditelj koji je široj javnosti poznat po autorskim zabavnim emisijama koje je vodio na OBN-u, nakon višegodišnje pauze nedavno se vratio na TV ekrane u ulozi voditelja.
On zajedno s Adelom Alagić-Đorđević čini voditeljski tandem nove lifestyle emisije na OBN-u "Vaš magazin", kroz koju će intervjuima i interesantnim pričama gledatelje upoznati o događajima na modnoj sceni, novostima iz svijeta poznatih, trendovima, gastro umijećima, arhitekturi i ljepoti življenja.

Fetahagić ističe da će kroz rubrike Vaš gost, Vaša tema, Događaj sedmice, OBN Promo, Hit dana i druge gledateljima biti kreativno ispunjeno pola sata TV vremena ponedjeljkom i srijedom navečer.

"Prva epizoda nove zabavne emisije 'Vaš magazin' emitirana je u ponedjeljak 14. oktobra i to je moj novi autorski format. Tu su u fokusu aktuelnosti iz svakodnevnice bez tematiziranja politike. Dakle, ne mogu to opisivati kao nešto ekskluzivno, pošto je moja praksa bila u gotovo svim emisijama čiji sam idejni tvorac bio gledatelje rasteretim 'teških tema'. Imamo dosta mladih i talentiranih ljudi koji zaslužuju svoje minute na TV ekranima i na tome će se temeljiti novi projekt", kazao je za Klix.ba Feđa Fetahagić.

Feđa Fetahagić i Adela Alagić-Đorđević
Feđa Fetahagić i Adela Alagić-Đorđević

Podsjećamo da je ovaj poznati TV voditelj 12. jula 2015. godine imao nesreću kada je pao u kupatilu hotelske sobe u Splitu, pri čemu je doživio povredu glave zbog koje je duži period proveo u induciranoj komi. Nakon što se oporavio od ovog neugodnog životnog iskustva, vratio se na OBN TV, ali je sve donedavno bio iza kamere.

"S obzirom na to da već poznajem izazove televizijskog posla, ovo mi nije nešto novo. Međutim, za vraćanje u punom kapacitetu, pošto je i ovo jedan od zahtjevnijih projekata za koji se treba dobro i spremiti, koristim svoje kompletno dosadašnje iskustvo i s jedne strane mi je apsolutno zadovoljstvo, a s druge i izazov, pošto želim da stvari budu potpune, bez greške. Ovo je nastavak onoga gdje sam stao i lijepo je biti u sistemu na koji sam već navikao. S kolegicom Alagić-Đorđević također je super raditi, stvari idu opušteno pošto smo svakako lifestyle magazin. To je još jedan korak naprijed u 2019. godini kojem se radujemo", naveo je Fetahagić.

Nova emisija ovog autorskog dvojca "Vaš magazin" će se prikazivati ponedjeljkom i srijedom od 23 sata na OBN TV-u.