Nakon nesreće
767

Popularni voditelj Feđa Fetahagić se nije povukao, uskoro opet na TV ekranima

Piše: Mirza Abaz
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Otkako je doživio nesreću u hotelskoj sobi u Splitu prije tri godine, na malim ekranima nismo imali priliku gledati poznatog voditelja Feđu Fetahagića. Iako je većina gledalaca pomislila kako se Feđa povukao i kako ga više nećemo moći gledati na TV ekranima, on i dalje radi punim intenzitetom.

Feđa Fetahagić je 12. jula 2015. godine pao u kupatilu hotelske sobe u Splitu pri čemu je doživio težu povredu glave zbog koje je duži vremenski period proveo u induciranoj komi. Nakon što se oporavio od ovog neugodnog životnog iskustva, tokom razgovora za portal Klix.ba Feđa Fetahagić je izjavio kako trenutno djeluje "iza scene", ali da intenzivno radi i na svojim novim autorskim projektima u kojim ćemo ga ponovo moći gledati u njegovoj primarnoj ulozi – onoj voditeljskoj.

"Mogu se pohvaliti da je situacija, koja za mene i moju porodicu nije bila nimalo jednostavna, u jednoj fazi čak i životno opasna, prošla bez bilo kakvih operativnih zahvata, što je samo po sebi veliki uspjeh. Moram istaći da je pobijedio moj sportski duh. Cijeli život se bavim sportom i mogu kazati da mi je on i spasio život", na početku razgovora ističe Feđa Fetahagić.

S obzirom na to da bh. javnost Fetahagića na OBN-u gleda već 16 godina i da je zaista nedostajao bh. televizijskoj publici, on je za naš portal napravio i kratku retrospektivu svog djelovanja u navedenoj kući.

"Svaki čovjek kada počne raditi sam sebi na neki način odredi i datum do kojeg će trajati. Ja sam više od 16 godina na malim ekranima, što je skoro pola radnog vijeka. Posebno je to teško ostvariti na televiziji iz razloga što se stvari vrlo brzo mijenjaju i što je ovaj posao podložan promjenama. Kada vratim film unazad, mogu biti sretan da su uz moje projekte mnoge generacije rasle, što je za mene na samom početku bilo nezamislivo. Ljudi mi prilaze i pitaju me hoće li biti upriličene nove sezone nekih mojih ranijih projekata i zbog toga sam veoma sretan. Publika mi je, kao i u fudbalu, 12. igrač i ona mi pruža ogromnu moralnu satisfakciju", kaže Feđa.

Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba

Prema riječima Feđe Fetahagića, ključ uspjeha u televizijskom poslu je u tome da čovjek na startu napravi "obol" od egoizma. Tačnije, naglašava kako nikad ne bismo smjeli isključivo sami sebi pripisivati zasluge i kako je kontraproduktivno biti solo igrač.

"Iako je i na ovom projektu radio čitav tim ljudi, mogu kazati da sam upravi OBN TV prije nekoliko godina predložio projekt 'Feđa Presents', koji je odmah dobio zeleno svjetlo za emitiranje. U to vrijeme je ova emisija bila jedna od rijetkih u regionu koja se bavila isključivo stranom muzikom. Izuzmemo li internet, u javnosti se vrlo malo govorilo o stranoj muzici i ja sam ovom emisijom nastojao ispuniti tu šupljinu. Kroz ovaj projekt sam ugostio i neka od najvećih svjetskih muzičkih imena među kojima se ističu Simple Minds, James Blunt, Eros Ramazzoti, The Shapeshifters, Roger Sanchez, Tomcraft, Tom Novy i mnogi drugi", rekao je ovaj poznati TV voditelj.

Kada smo zamolili Feđu Fetahagića da nam kaže koji je njemu najdraži projekt na kojem je radio, on je istakao prenošenje Wimbledona nad kojim je bdio "od jutra do sutra".

"Sport i muzika su uvijek bili dio mene i ja sam to nekom kosmičkom srećom uspio pretvoriti u posao. Kada spojite ljubav i poslovni svijet u kojem vrijede tačno određena pravila, ne možete biti nesretni. Ja tenis igram čitav život, čak sam dva puta bio državni prvak, također sam u isto vrijeme svirao i studirao pa sa sigurnošću mogu kazati da u mom životu nije bilo puno 'praznog hoda'. U finalu showa 'OBN Music Talents' 2005. godine pred punom Zetrom izveo sam svoju autorsku pjesmu 'Smile', na Ratu bendova sam dva puta nastupao s takmičarima, a u slobodno vrijeme i danas komponiram i pišem muziku. Kada je riječ o sportu, i danas aktivno igram tenis", odgovorio je Fetahagić na pitanje kako uspijeva kombinirati poslovne obaveze s muzikom i sportom.

Također, prilikom prvog i jedinog gostovanja Tonija Nadala, inače strica i trenera najboljeg tenisera svijeta Rafaela Nadala, Feđa Fetahagić je dobio profesionalnu tenisku licencu koja mu, kako navodi, puno znači.

Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba

"Ja sam veoma zadovoljan bio s nekim ili ne. To je moja životna deviza. S obzirom na to da je javnost bila upoznata o informaciji da sam bio u vezi s kolegicom Majom Mundom koja se nedavno i udala, moram reći da je došlo do sporazumnog razilaženja zbog moje cjelokupne situacije. Jednostavno, imali smo različite životne prioritete koje nismo mogli staviti u drugi plan, a najbitnije je da smo i dalje prijatelji", govori Feđa Fetahagić o svojoj ljubavnoj vezi s kolegicom Majom Mundom.

Uzmemo li u obzir činjenicu da je većina bh. gledateljstva pomislila da se poznati voditelj povukao i da ga više nećemo imati priliku gledati na televiziji, upitali smo Feđu ima li u planu uskoro opet stati pred TV kamere.

"Moj posao je tri u jedan. Kao kafa. U entertainmentu je jednostavno tako. Unutar OBN kuće trenutno radim na razvijanju jedne platforme za online oglašavanje, to je jednostavno budućnost kada govorimo o medijima. Naravno, u pripremi su i novi voditeljski projekti, ali o tome ćete uskoro više znati. U ovom trenutku ne mogu govoriti o vremenu početka realizacije ovih projekata, ali ih svakako imam u vidu", zaključuje Feđa Fetahagić.