Direktori odlučili
0

Family Guy više neće praviti šale na račun LGBT osoba, žele unaprijediti emisiju

Klix.ba
Fotografija: Twitter
Fotografija: Twitter
Prema riječima izvršnih direktora popularne animirane serije Family Guy, oni će prestati snimati i emitovati epizode sa šalama na račun LGBT osoba. Kao razlog navode da je vrijeme da se emisija promijeni.

Izvršni direktori Rich Appel i Alec Sulkin su izjavili da je vrijeme da se emisija razvije, ali da će ostati dosljedna sebi i neće se puno mijenjati.

Emisija je prvi put emitovana 1999. godine a producenti tvrde da je vrijeme da se emisija promijeni nakon 20 godina emitiranja, radi kulture i promjena u okolini.

"Ako pogledate epizode iz 2005. i 2006. i uporedite ih sa emisijama iz 2018. i 2019. vidjećete da postoji nekolicina razlika. Neke stvari koje smo lako "gurali" u program tada, danas ne možemo jer više nije prihvatljivo da se to radi. Poseban akcent će se staviti na šale vezane za LGBT populaciju", rekao je Sulkin.

Animirana serija se već dugo smatra kontroverznom jer konstatno pomjera granice prihvatljivog, ali Appel i Sulkin tvrde kako je vrijeme da se neke stvari promijene.

"Kultura se mijenja, mijenjamo se i mi. Klima je drugačija, kultura je drugačija i naši pogledi na život su drugačiji. Sve to je oblikovano realnošću oko nas i smatram da se emisija mora malo zarotirati i razviti na nekoliko različitih načina", dodao je Appel.