Film/TV
2

Ekran Zenica: Bogata filmska sedmica uz projekcije najaktuelnijih 3D naslova

Nakon svjetske pretpremijere, filmska sedmica koja počinje 16. maja donosi nam, paralelno sa početkom prikazivanja u SAD-u, redovne projekcije najiščekivanijeg naslova godine "Prema tami: Star Trek“ u digitalnoj 3D tehnici.

Reditelj J. J. Abrams nas vodi na do sada najspektakularnije putovanje legendarnog Enterprisea i njegove hrabre posade. Ponovo je na okupu tim koji nam je 2009. godine, i to s velikim uspjehom, prikazao ovu voljenu franšizu iz malo drugačijeg ugla.

Na ovom, drugom putovanju, sve je veće, intenzivnije i moćnije – akcija, emocije i smrtne opasnosti, prate junake, koji rizikuju sve što vole i u šta vjeruju. Termini projekcija svaki dan od 18:00 i 20:30 sati.

Od četvrtka će se uz program Family Centra Ekran sve generacije zabaviti uz avanture i niz komičnih situacija našeg otkačenog avanturiste Teda, kojeg su greškom zamijenili za nikoga drugog do poznatog arheologa Indianu Jonesa.

"Avanture neustrašivog Teda“ otkačena je 3D animirana komedija o Tedu, sanjivom graditelju kojeg zbog slučajne zbrke zamijene sa poznatim holivudskim arheologom i pošalju ga na ekspediciju u Peru. Uz pomoć Jeffa, svog vjernog psa, neustrašivog učitelja, gluhe papige i samoživog radnika, pokušat će spasiti mitski izgubljeni grad Inka od zloglasne bande lovaca na blago.

Termini projekcija svaki dan od 14:00 sati. Dodatni termini subotom i nedjeljom od 10:00 i 12:00 sati.