Domaći projekt
8

Ekipa serije "Princ iz Eleja" prošetala crvenim tepihom, uoči premijere već najavili drugu sezonu

N. O.
Ekipa serije "Princ iz Eleja" (Foto: D. S./Klix.ba)
Ekipa serije "Princ iz Eleja" (Foto: D. S./Klix.ba)
Ekipa serije "Princ iz Eleja" prošetala je crvenim tepihom ispred Narodnog pozorišta, a upravo će ova serija imati svoju premijeru na SFF-u.

Seriju je režirao Alen Šimić koji je za BHRT kazao kako nije mogao odbiti, kad je vidio ko sve "stoji iza projekta".

"Kad sam vidio ko sve stoji iza projekta nije se moglo odbiti prihvatio sam i nisam se pokajao, radio sam s divnim ljudima i stvarno sam uživao", poručio je.

Uzevši u obzir da ga ne gledamo često na filmu kazao je kako mu je od početka prioritet Akademija scenskih umjetnosti i studenti.

"Vjerovatno će biti neki projekti gdje to mogu uskladiti, ali volim da sam sa studentima, volim da sam tu, rad u pozorištu mi ipak dozvoljava da kombinujem oba", poručio je.

Alen Muratović i Nadine Mičić (Foto: D. S./Klix.ba)
Alen Muratović i Nadine Mičić (Foto: D. S./Klix.ba)

Enes Zlatar jedan je od kreatora serije zajedno s Elmom Tataragić te Dušanom Vranićem te je na crvenom tepihu poručio: "Nakon sinoćnje premijere, premijera serije koju smo kreirali. Jako sam sretan što će se prikazati naša serija na festivalu, od oktobra ide redovno prikazivanje na Moja TV. Mi evo već pišemo i drugu sezonu".

Govoreći o filmovima koje nudi festival kazao je da će se potuditi da što više pogleda, ali da je tempo ubitačan.

Enes Zlatar (Foto: D. S./Klix.ba)
Enes Zlatar (Foto: D. S./Klix.ba)

Radnja serije će pratiti život 45-ogodišnjeg Mikija koji se vraća iz Amerike nakon mnogo godina. On je kao nov: zategnut je, utegnut je, ima sjajnu Amerikanku Kate pored sebe koja je teksaška bogatašica.

On je Kate ubijedio da je u Sarajevu bio zvijezda, ali u Sarajevu ga niko ne prepoznaje, što zbog toga što je izoperisan i odudara od svojih prijatelja, što zbog toga što nikada nije ni bio zvijezda. On odlučuje da kupi lokalnu televiziju koja jako često pušta spotove od prije 20 godina, među kojima je i njegov jedini hit. No kako će Miki uspjeti da vidi televiziju?