Nova bh. komedija
32

Ekipa serije "Princ iz Eleja": Mislimo da smo dobili seriju koja je apsolutno drugačija

L. R.
Druženje s ekipom iz serije "Princ iz Eleja" (Foto: T. S./Klix.ba)
Druženje s ekipom iz serije "Princ iz Eleja" (Foto: T. S./Klix.ba)
Ekipa serije "Princ iz Eleja" sinoć je uoči premijere prošetala crvenim tepihom, a danas je na Festivalskom trgu upriličen i razgovor s glumcima te rediteljom i scenaristicom serije.
Naime, ekipa serije sinoć je na SFF-u imala svoje premijerno prikazivanje u kinu Cineplexx, gdje je publika u dvije sale imala priliku pogledati premijeru ove komedije. Glumci Alen Muratović i Nadine Mičić te scenaristica Elma Tataragić i reditelj Alen Šimić pričali su o detaljima snimanja.

"Prvi put smo podijelili materijal i sa većim dijelom ekipe i s publikom. Rezultat eksperimenta je bio dobar. Zadovoljni smo", poručila je scenaristica Elma Tataragić.

"Mi smo kao neka dječurlija, kao da nam je svima prvi put, ali ušli smo u jedan eksperiment i imali smo samo želju da budemo drugačiji. Mislim da smo dobili neku seriju koja je apsolutno drugačija, s nekom estetikom i cijelim autorskim timu, reditelju Alenu i nama glumcima", izjavio je glumac Alen Muratović.

Pored reditelja Alena Šimića i scenaristice Elme Tataragić, na scenariju su radili Enes Zlatar i Dušan Vranić, a producentica serije je Amra Bakšić Čamo.

Glavne uloge u seriji ostvaraju: Mediha Musliović, Alen Muratović, Nadine Mičić, Moamer Kasumović, Amila Terzimehić, Minka Muftić i drugi.

"Kad sam vidio ko sve stoji iza projekta nije se moglo odbiti prihvatio sam i nisam se pokajao, radio sam s divnim ljudima i stvarno sam uživao", poručio je reditelj Šimić ranije za medije.

Radnja serije prati život 45- godišnjeg Mikija koji se iz Amerike vraća u Sarajevo, ali ovaj put dovodi i svoju partnericu Kate, koja je bogatašica iz Teksasa.

On je Kate ubijedio da je u Sarajevu bio zvijezda, ali u Sarajevu ga niko ne prepoznaje, što zbog toga što je izoperisan i odudara od svojih prijatelja, ali najviše zbog toga što nikada nije ni bio zvijezda. Zbog toga, on odlučuje kupiti lokalnu televiziju koja jako često pušta spotove od prije 20 godina, među kojima je i njegov jedini hit. No kako će Miki uspjeti da vidi televiziju?