Uloga Kamenara
38

Edo Maajka posudio glas u sinhronizaciji animiranog filma "Stopalići"

Klix.ba
U Cinema Cityju u Sarajevu, te Cinestaru u Zagrebu ovog vikenda je premijerno prikazan animirani film "Stopalići" (originalnog naziva Smallfoot), a u sinhronizacija na naše jezike glas je posudio poznati bh. reper Edo Maajka.

Riječ o animaciji za sve uzraste koja donosi priču o mladom jetiju Migi koji pronađe nešto za što je mislio da ne postoji - čovjeka! Migovo otkriće donosi mu slavu i djevojku iz snova, ali baca svoj svijet u haos...

Edo Maajka je dao glas hip-hoperu Kamenaru kojeg u originalu glumi popularni reper Common. Svoje glasove su dali i hrvatski pjevač Saša Lozar koji je postao pznat nakon učešća u muzičkom showu Story Super Nova Music Talent koji tumači Percyja (u originalu popularni voditelji i komičar james Corden), te hrvatski glumac Karlo Mrkša kao jeti Migo.

Fotografija iz studija
Fotografija iz studija

U filmu su i originalne pjesme koje izvode hrvatski glumci. Edo Maajka izvodi pjesmu "Let it Lie" u formi rapa. U njoj Kamenar Migu u povjerenju otkriva neke zloslutne istine o historiji njihove zajednice.

"Vesela, duhovita, porodična avantura smještena u snijegom zametenom svijetu iznad oblaka, počinje kada se čovjek po imenu Percy sretne licem u lice – ili tačnije licem u koljeno – s jetijem po imenu Migo. Ovaj nevjerovatni susret početak je neočekivanog putovanja koje će otvoriti njihova srca, natjerati ih da preispitaju svoj način razmišljanja i pokazati im da u životu postoji više od onog što su mislili da postoji", stoji u opisu ovog animiranog filma koji je zaludio.

Edo Maajka pratio je premijeru u Zagrebu te se zahvalio ekipi s kojom je sarađivao tokom proteklih mjeseci.