Zadovoljan novim angažmanom
0

Edis Deljković je novo lice OBN-a

Sarajevo-x.com
Edis Deljković
Edis Deljković
Edis Deljković, bivši novinar BHT-a, je novo lice Informativnog programa OBN televizije. Tvrdi da je zadovoljan novim radnim mjestom, te da od novih kolega očekuje izvršavanje obaveza i posvećenost poslu.

Nakon nekoliko radnih dana na OBN-u Deljković je istakao kako je veoma zadovoljan radom u Informativnom programu na televiziji OBN.

Deljković, koji je student Kriminalističkih nauka, za sebe tvrdi da je odgovoran i ambiciozan, te da se u novinarskom svijetu našao spontano.

Novinarstvom se počeo baviti još u osnovnoj školi, a njegovo prvo pojavljivanje u medijima zabilježila je radio-stanica "Vrh Bosna", gdje je uspješno vodio omladinski i dječiji program.

Od svoje prve mentorice je naučio mnogo, te i danas ljubomorno čuva savjete koje mu je udijelila. Iako je radio njegova prva ljubav, televizija se sasvim spontano javila kao logično rješenje.

Tokom njegovog angažmana na "BH radiju 1", zamijetio ga je tadašnji urednik, te nagovorio da se okuša i na televiziji.

"Imao sam pozitivnu tremu prije prvog pojavljivanja, ali su svi bili ponosni na mene jer sam dobro obavio svoj posao", prisjetio se.

Njegovo prvo pojavljivanje na malim ekranima išlo je uživo. Danas se, kako kaže emisije većinom snimaju i naknadno emituju.

"No, to mi olakšava posao i dopuštam si da ponekad napravim grešku", naglasio je Deljković.