Zabavno-kulinarski show
0

Dvije nove emisije na OBN televiziji od septembra

Sarajevo-x.com
Maja i Milica
Maja i Milica
Od septembra mjeseca OBN televizija proširuje program zabavno - kulinarskog tipa. Svi ljubitelji dobre hrane uz OBN mogu se ili samo zabaviti gledajući ili pak inspirisati pa se i sami okušati u kuhinji.

Vjeko Kramer, kuhar i voditelj emisije "Lonci i poklopci" vratio se s putovanja s laptopom prepunim egzotičnih recepata i novih ideja, a ima i novu kuhinju. Vjeko odsad kuha na visokoj nozi u ekskluzinvoj "Scavolini" kuhinji. Kako se to Vjeko snalazi u novoj kuhinji i kako se kuha "na visokoj nozi", provjerite od septembra subotom i nedjeljom točno u podne.

Maja i Milica, zaštitna lica emisije "Stol za četiri" vraćaju se na male ekrane nakon ljetne pauze. Premda je već mnogo kuhara amatera prošlo kroz njihov show, čini se da se oni najsramežljiviji odlučuju tek sad pred cijelom nacijom pokazati šta znaju u kuhinji. Najgledanija emisija domaće produkcije, opravdala je sva očekivanja, te na zahtjev gledatelja, ljupke voditeljice od septembra ulaze u novi projekt - novu emisiju "Iz bakine kuhinje".

Maja i Milica biti će naizmjence domaćice subotom u 19:15 a uz iskusne gošće pokazat će vam kako se pripremaju prava, ukusna tradicionalna jela. Konačno otkrijte čari bakinog recepta, šta tačno, znači "posoliti među prstima" ili "da se diže dokle treba". Svakih sedam dana, baka od zanata će doći u studio i pred kamerama kuhati recepte iz mladosti, dok će ih domaćica Maja ili Milica spremno dočekati.

Grill Boss
Grill Boss
Oni koji će ipak ostati privrženi modernoj, ali brzoj hrani, čari pripremanja roštilja upoznat će uz "Grill boss-a", s Marinom Rendićem. Prema mišljenu mnogih gastro stručnjaka, Marin je vodeća zvijezda i talent regiona, kad je kulinarstvo u pitanju.

"Kad kuham uvijek se osjećam dobro. Srce kuc(h)a ubrzano. I kada jelo dolazi do gosta, nakon prvog zalogaja, izlaze osjećaji", Rendićeva je rečenica koja otkriva njegovu ljubav prema spremanju hrane.

Saznat ćete o roštilju ono što možda niste znali ali je neizostavno ukoliko želite pripremiti najbolju roštilj zabavu i historiji. Emisija će svaki put imati tematski pristup: nogometno večer, dječji rođendan, momačka večer...