OFF
43

Dugometražni film "Crvene narukvice: Početak" od decembra u distribuciji u BiH

E. Sk.
Film Felixa Bindera "Red Bracelet: The Beginning" (Crvene narukvice: Početak) je najbolji dugometražni film 11. izdanja Omladinskog Film Festivala Sarajevo (OFF).

Od ove godine odluku o najboljem dugometražnom filmu iz programa Velikih 5 donosi programski i distributerski odjel Omladinskog Film Festivala Sarajevo nakon završetka festivala.

Nagrada se objavljuje nekoliko dana nakon završetka festivala, nakon što svi članovi odbora odluče koji film je pobijedio, odnosno koji film će ići u distribuciju u Bosni i Hercegovini u decembru, a za što troškove kompletne distribucije snosi Omladinski Film Festival Sarajevo.

Film Felixa Bindera "Red Bracelet: The Beginning" je najbolji film programa Velikih 5 11. OFF-a i u distribuciji će se naći od decembra širom Bosne i Hercegovine.

Prihod od prodatih ulaznica tokom distribucije će, kao i nakon projekcije na 11. OFF-u, biti doniran Roditeljskoj kući u Sarajevu.

Šest tinejdžera ne može voditi normalan život sa svojim prijateljima. Umjesto fudbala, druženja, škole i provođenja vremena s porodicom, oni su smješteni u bolnicu na duže vrijeme. Iako boluju od različitih bolesti, članovi Crvenih narukvica imaju zajedničku želju, da mladost provode koliko je moguće normalno. Leo, Jonas, Emma, Alex, Toni i Hugo spoznaju vrijednost prijateljstva u ovoj groznoj i neobičnoj situaciji, a svakodnevni preokreti iz sreće u tugu stvaraju jedinstvenu vezu među njima. Suočavajući se sa životom i smrću te prvom ljubavi, kroz noćne ekspedicije kroz bolnicu osnivaju Crvene narukvice i pacijenti s različitim sudbinama i osobnostima u konačnici postaju najbolji prijatelji.

Binderov film balkansku premijeru imao je na 11. OFF-u gdje je prisustvovao i glavni glumac filma, poznati njemački glumac Damian Hardung.