|

Donald Trump je bio inspiracija brojnih Super Bowl reklama

Donald Trump je bio inspiracija brojnih Super Bowl reklama
7
Klix.ba
6.2.2017. u 09:02
27
komentara
7

dijeljenja
Donald Trump je bio inspiracija brojnih Super Bowl reklama
Velike svjetske kompanije iskoristile su nedjeljni Super Bowl za predstavljanje novih reklama koje su prožete političkim tonovima i videima slavnih. Tokom pauze za reklame najviše udaraca je dobio Donald Trump. Brendovi nisu bili sramežljivi u dijeljenju svog mišljenja.
Reklame Coca-Cole i Airbnba dotaknule su se imigracija i različitosti.

Coca-Cola je u reklami prikazala ljude različitih nacija i rasa koji su pjevali pjesmu "America Is Beautiful" pokazajući na taj način da je različito i drugačije također lijepo. Riječ je o oživljenoj reklami iz 2014. godine, a iz kompanije ističu da je njeno emitovanje danas važnije nego ikad.
Airbnb se također bavio različitostima, poručujući da je svijet ljepši što više prihvatamo. Suosnivač kompanije i izvršni direktor Brian Chesky napisao je na Twitteru da će kompanija u narednih pet godina pokušati osigurati krov nad glavom za 100.000 ljudi u potrebi.


Kao i ranije, brojne slavne osobe bile su zvijezde reklama. Tako se u reklami za T-Mobile pojavljuje Justin Bieber, a zvijezda oglasa kompanije pića Bai je Justin Timberlake. U istoj reklami pojavljuje se i Christopher Walken, dok je Honda za reklamu angažovala Stevea Carrella i Tinu Fey.
84 Lumber, dobavljač građevinskog materijala iz Pennsylvanije, saopćio je da je morao promijeniti planove za reklamu nakon što je Fox istakao da je reklama u kojoj se majka i kćerka iz Španije suočavaju sa zidom između SAD-a i Meksika, previše kontroverzna. Kompanija je emitovala verziju bez zida, usmjeravajući gledaoce da cijeli video pogledaju na stranici Journey84.com.


Audijeva reklama u kojoj se zagovaraju jednake plate za žene, u nedjelju je imala 5,9 miliona pregleda na YouTubeu. Video završava porukom koja glasi da je Audi Amerika "za jednake plate za jednak posao".

Prijavi grešku


Komentari (27)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...