Film/TV
7

Donald Trump je bio inspiracija brojnih Super Bowl reklama

Klix.ba
Velike svjetske kompanije iskoristile su nedjeljni Super Bowl za predstavljanje novih reklama koje su prožete političkim tonovima i videima slavnih. Tokom pauze za reklame najviše udaraca je dobio Donald Trump. Brendovi nisu bili sramežljivi u dijeljenju svog mišljenja.

Reklame Coca-Cole i Airbnba dotaknule su se imigracija i različitosti.

Coca-Cola je u reklami prikazala ljude različitih nacija i rasa koji su pjevali pjesmu "America Is Beautiful" pokazajući na taj način da je različito i drugačije također lijepo. Riječ je o oživljenoj reklami iz 2014. godine, a iz kompanije ističu da je njeno emitovanje danas važnije nego ikad.

Airbnb se također bavio različitostima, poručujući da je svijet ljepši što više prihvatamo. Suosnivač kompanije i izvršni direktor Brian Chesky napisao je na Twitteru da će kompanija u narednih pet godina pokušati osigurati krov nad glavom za 100.000 ljudi u potrebi.

Kao i ranije, brojne slavne osobe bile su zvijezde reklama. Tako se u reklami za T-Mobile pojavljuje Justin Bieber, a zvijezda oglasa kompanije pića Bai je Justin Timberlake. U istoj reklami pojavljuje se i Christopher Walken, dok je Honda za reklamu angažovala Stevea Carrella i Tinu Fey.

84 Lumber, dobavljač građevinskog materijala iz Pennsylvanije, saopćio je da je morao promijeniti planove za reklamu nakon što je Fox istakao da je reklama u kojoj se majka i kćerka iz Španije suočavaju sa zidom između SAD-a i Meksika, previše kontroverzna. Kompanija je emitovala verziju bez zida, usmjeravajući gledaoce da cijeli video pogledaju na stranici Journey84.com.

Audijeva reklama u kojoj se zagovaraju jednake plate za žene, u nedjelju je imala 5,9 miliona pregleda na YouTubeu. Video završava porukom koja glasi da je Audi Amerika "za jednake plate za jednak posao".