O strahovima i dilemama
18

Dokumentarni film "Nema heroja bez maske" u četvrtak u programu RTRS-a

L. K.
U programu RTRS-a u četvrtak (30. juli) bit će emitovan dokumentarni film "Nema heroja bez maske". Priča je to o ljudima u prvim redovima u borbi protiv oboljenja COVID-19. O njihovim strahovima, dilemama, nepoznanicama, odricanjima, unutrašnjim previranjima i sve sa samo jednim ciljem, pomoći svakom pacijentu.

“Koronavirus nas je sve uplašio, jer ništa o njemu nismo znali. Nepredvidiv je i nevjerovatnom brzinom se širio. Svakodnevno smo izvještavali kako se približava nama i kako se počeo širiti među stanovništvom Republike Srpske. Informacije koje smo dobijali od ljekara i medicinskog osoblja Univerzitetsko kliničkog centra Srpske prenosili smo gledaocima. Da ste imali priliku da gledate ono što su gledale novinarske ekipe u borbi zaposlenih u Univerzitetsko kliničkom centru i vi bi ste odlučili da napravite dokumentarni film. Da možete da vidite medicinsko osoblje koje nadljudskom snagom, predanošću i nadasve željom i voljom pokušava da pomogne svima i ne obazirući se na umor koji ih je već sustigao, ponovo bi poželjeli da napravite još bolji dokumentarni film i na skroman način im se odužite", navodi se u saopćenju RTRS-a.

U zahvalnost svima za predan rad, Televizija Republike Srpske napravila je film o Herojima koje je svakodnevno gledala očima kamere kako pomažu pacijentima.

Ekipu filma čine autorica Biljana Marić, producent Aleksandar Đorđević, snimatelj Ljubomir Tešinić, tonski snimatelj Duško Jovanović, rasvjeta Mario Paljević, Marko Stančević, montažer Vedran Marić i reditelj Branko Lazić.