Zabavni sadržaj
0

Do Božića Nova TV i RTL kreću sa dva nova programa

Sarajevo-x.com
Na konkursu za koncesiju za dva specijalizirana televizijska kanala u Hrvatskoj, priliku da obogate zabavni program dobili su Nova TV i RTL. Programi trebaju s emitiranjem početi do Božića, a zvat će se Doma TV i RTL2.

Ponuda GRP medije Ivana Ćalete diskvalificirana je zbog nepotpune dokumentacije, jer nije podnesena potvrda o vlasništvu, dok je Kapital Net izgubio konkurs ''ne zbog bilo kakvih problema, nego zbog kvalitete ponuđenog programa'', kako je rekao predsjednik Vijeća Zdenko Ljevak.

Hrvatski gledatelji priliku da gledaju nove specijalizirane kanale dobit će pred Božić, jer obje odabrane televizije moraju u roku 90 dana od objave u Narodnim novinama početi s emitiranjem. Koncesije vrijede 15 godina, a za svaku godinu televizije će morati platiti po 450 hiljada kuna. Novi programi zvat će se Doma TV (Nova TV) i RTL2 (RTL), a riječ je o zabavnim programima.

Kako piše Večernji list, nisu svi zadovoljni dodjelama koncesije, što potvrđuje da odluka nije donesena jednoglasno. Naime, članica Vijeća Olga Ramljak izjavila je da je u novim programima ''malo toga novoga'', te da se radi ''većinom o reciklaži postojećeg programa".