Film/TV
0

Disney će kasniti s novim "Star Warsom": Scenarista ponovo piše dijaloge

Klix.ba
Iz kompanije Disney stigla je tužna vijest za sve fanove filmova "Star Wars". Novi nastavak kasnit će čak sedam mjeseci tako da će "Episode VIII" biti u kinima tek u decembru 2017. godine.

Kompanija nije dala tačan razlog zbog kojeg će film kasniti, ali postoje špekulacije da scenarista i režiser Rian Johnson ponovo radi na scenariju. Holivudski blockbuster je tokom ljetnih mjeseci privukao najveću publiku posljednjih godina. Disney je istakao kako je ostvario veliki uspjeh filmom objavljenim prošlog mjeseca "The Force Awaknes". Postao je film koji je najviše zaradio u Sjevernoj Americi - 861 miliona dolara.

"The Force Awaknes" je treće najveće globalno ostvarenje u historiji i zaradio je 1,88 milijardi dolara na kino blagajnama.

"Episode VIII" se počinje snimati sljedećeg mjeseca u Londonu. Očekuje se da će biti nastavljena priča novih likova poput Rey (Daisy Ridley), Finna (John Boyega), Poea Damerona (Oscar Isaac) i Kyloa Rena (Adam Driver), te povratak Carrie Fisher (General Leia) i Marka Hamilla (Luke Skywalker).

Novi likovi bit će predstavljeni u decembru, a premijera filma bi trebala biti 15. decembra 2017. godine.