Film/TV
0

Dinastija Monaka bojkotuje Filmski festival u Cannesu

Anadolija
Grace Kelly (Foto: EPA)
Grace Kelly (Foto: EPA)
Dinastija Monaka koju čine princ Albert II, princeze Caroline i Stephani ove godine bojkotovat će Filmski festival u Cannesu jer film "Grace of Monaco" iskrivljuje stvarni život princeze Grace Kelly. 

Cilj filma "Grace of Monaco" nije bilo stvarno prikazivanje života Grace Kelly, princa Rainera i njihovo troje djece nego komercijalizacija i "iskrivljivanje historije". 

U pisanom saopćenju princa i princeza navodi se da je ignorisana podrška koju su oni dali pri pisanju scenarija za film, te da oni neće prisustvovati otvaranju festivala u Cannesu. 

Filmski festival u Cannesu će početi izvan takmičarskom projekcijom filma "Grace of Monaco" francuskog kinematografa Olivera Dohana u kojem je prikazana priča o Princezi od Monaca, poznatoj glumici Grace Kelly, koja je poginula u saobraćajnoj nesreći, a čiji lik tumači također, poznata glumica Nicole Kidman.

Slavna holivudska glumica Grace Kelly 1954. godine upoznala se sa princom Rainerom III, na premijeri filma  "Le crime etait presque parfait" Alfreda Hitchcocka održanom na kanskom filmskom festivalu, nakon čega se i udala za njega i završila svoju glumačku karijeru. 

Princeza od Monaca Grace Kelly poginula je u saobraćajnoj nesreći, 14. septembra 1982. godine.