Film/TV
56

"Diktator" u multiplexu Ekran u Zenici

Klix.ba
Filmski program multiplexa Ekran predvodi najiščekivanija urnebesna komedija ovogodišnje filmske sezone "Diktator" (The Dictator). Sacha Baron Cohen će od ovog četvrtka zavladati kinima širom svijeta i to kao Diktator, koji ima toliko novca da ga voli i Megan Fox.

Tvorci megapopularnog "Borata" nam ponovo u naslovnoj ulozi donose Sašu Barona Koena, koji igra Aladina, bogatog, surovog i nemilosrdnog diktatora kojeg kidnapuju i zamijene sa zatucanim čobaninom, koji izgleda isto kao on. Riječ je, naravno, o najiščekivanijoj komediji godine "Diktator" (The Dictator). Uz pomoć Zoi, lijepe i darežljive vlasnice zen radnje, naš heroj će se boriti svim silama da se vrati na prijestolje i postara da demokratija nikada ne dođe u zemlju u kojoj on tako surovo vlada.

Film je najavljivan kao "herojska priča o diktatoru koji riskira svoj život da osigura da demokracija nikada ne dođe u zemlju koju je s toliko ljubavi tlačio", a još uvijek kruže neprovjerene priče da se film "Diktator" temelji na romanu Sadama Huseina. U traileru se vidi samo to da glavni junak posjećuje Sjedinjene Američke Države, koje naziva "rodnim mjestom AIDS-a" i veoma dobro se zabavlja, pobjeđuje u najluđoj utrci ikada održanoj, a kada u hotelu poželi seks, angažira - Megan Fox.

Podsjećamo da je reditelj filma Cohenov stalni saradnik i scenarist "Seinfelda" Larry Charles, a u filmu uz Cohena nastupaju još i Ben Kingsley, Anna Faris, John C. Reilly i B. J. Novak.

Zbog velikog interesa publike film "Diktator" će se prikazivati u šest dnevnih termina:

od 14:00 sati (dvorana 2)

od 16:00 sati (dvorana 2) od 17:30 sati (dvorana 2) od 19:30 sati (dvorana 2) od 20:30 sati (dvorana 1, digital) od 21:15 sati (dvorana 2)