Objavljen program
9

Deveta "Sedmica turskog filma": Besplatne projekcije u Meeting Pointu

A. P.
Uz podršku direkcije za kinematografiju Ministarstva kulture i turizma Republike Turske i u organizaciji Instituta Yunus Emre ove godine organizuje se deveta "Sedmica turskog filma".

U sklopu nje će se od 11. do 15. decembra 2019. održati projekcije nekih od najljepših ostvarenja turske kinematografije koje će publika u Sarajevu imati priliku besplatno pogledati u Kinu Meeting Point.

Osim toga, projekcije filmova održat će se u još 20 gradova u Bosni i Hercegovini, Mostaru, Zenici, Srebreniku, Brčkom i Srebrenici.

Otvorenje Sedmice turskog filma održat će se 11.12.2019. godine prikazivanjem filma “Ljeto u Ankari - oproštajno pismo”, a nakon projekcije održat će se razgovor sa glumcem Gürkanom Uygunom, poznatom po ulozi u seriji "Dolina vukova".

Osim filma “Ljeto u Ankari - oproštajno pismo”, bit će prikazana ostvarenja moderne turske kinematografije: “Mađioničar”, “Djedovi ljudi”, “Ne pričaj mi priče”, “Ajla”. Mališani će imati priliku pogledati animirane filmove: “Družba malih spasitelja” i “Raja iz ulice”.