Film/TV
11

Daniel Craig: Ne želim više glumiti Bonda

Klix.ba
Popularni glumac Daniel Craig našalio se kako bi radije sebi "odsjekao ruke" nego ponovo glumio Jamesa Bonda u petom filmu.

"Završili smo. Samo želim nastaviti dalje", rekao je 47-godišnji glumac.

Dodao je kako nije razgovarao o tome da li će ostati u "Tajnoj službi njenog visočanstva", ali je istakao da, kada bi kojim slučajem odlučio da ponovo glumi tog lika, to uradio jedino zbog novca. Za Skyfall je dobio 10,7 miliona dolara što ga je učinilo najplaćenijim Bondovim glumcem ikada, a taj film je bio prvi koji je zaradio jednu milijardu dolara.

Nakon uspjeha u tom filmu, pojavila se informacija kako će Craig za naredna dva Bondova filma dobiti 47,6 miliona dolara.

"Potpisao sam ugovor za još jedan film, ali ne želim da prejudiciram ništa", kazao je.

Za Esquire magazin rekao je kako ne želi nastaviti sa snimanjem Bondovih filmova.

"Imam svoj život i želim se odmaknuti od svega. Vidjet ćemo. Sretan sam čovjek. Ali kada dođe dan da uđem u pub i neko kaže 'Evo Daniela Craiga' i ostave me samog, to će biti super", rekao je.

Kladionice su već pokrenule opklade o tome ko će ga zamijeniti. Među favoritima je Idris Elba, a postavlja se i pitanje da li će James Bond ikada biti crnac. Na kladionicama se pojavio i Damian Lewis koji bi bio prvi riđokosi glumac u ovoj ulozi. Fanovi su "nominovali" i Richarda Maddena, Toma Hiddlestona, Henryja Cavilla. Michaela Faccbendera i Toma Hardyja.

"Spectre" bi u kinima trebao biti krajem oktobra.