Kino Meeting Point
0

Danas premijera filma "Montevideo, Bog te video"

FENA
Film "Montevideo, Bog te video", debitantsko rediteljsko ostvarenje srbijanskog glumca Dragana Bjelogrlića, premijerno će biti prikazan pred sarajevskom publikom u petak, 4. marta, u kinu Meeting Point.

Sarajevskoj publici će se na premijeri predstaviti dio ekipe filma predvođen rediteljem Draganom Bjelogrlićem.

Riječ je o najgledanijem domaćem filmu u Srbiji u protekloj godini. U svega osam sedmica vidjelo ga je više od 400.000 gledalaca.

Srbija filmu su pored priznanja za najbolji domaći film prošle godine dodijeljene i nagrade za najbolju režiju, scenarij i fotografiju.

Film je snimljen po motivima istoimene knjige Vladimira Stankovića i govori o uspjehu reprezentacije Jugoslavije na Svjetskom prvenstvu u nogometu u Montevideu 1930. godine i osvajanju trećeg mjesta na Prvom svjetskom prvenstvu.

Glavne uloge fudbalera koji su bili u reprezentaciji koja je učestvovala na prvom Svjetskom prvenstvu u Montevideu tumači nova generacija mladih srbijanskih glumaca: Miloš Biković, Petar Strugar, Viktor Savić, Andrija Kuzmanović, Aleksandar Radojičić, Uroš Jovčić, Nenad Heraković, Ivan Zekić, Bojan Krivokapić, Rade Ćosić, Milan Nikitović, Aleksandar Filimonović.

Njima se pridružuju i njihove kolegice Nina Janković, Danina Jeftić, Tamara Dragićević, kao i trinaestogodišnji Predrag Vasić.

Uloge u filmu tumače i poznata glumačka imena: Vojin Ćetković, Nikola Đuričko, Nebojša Ilić, Milutin Karadžić, Branislav Brstina, Sergej Trifunović, Srđan Todorović, Slobodan Boda Ninković, Anita Mančić i mnogi drugi.

Film "Montevideo, Bog te video" će nakon svečane premijere od subote 5. marta igrati na redovnom repertoaru kina Meeting Point.