Nova sezona LZN
0

Damir je završio fakultet, a Čombe i Refko su zvijezde

Sarajevo-x.com
Nove epizode popularnog humorističkog serijala o porodici Fazlinović "Lud, zbunjen, normalan" donose nove peripetije i neočekivane zaplete u svim životnim segmentima tri muške generacije - Izeta, Faruka i Damira. Prva epizoda nove sezone bit će prikazana na FTV-u 2. januara.

Nekoliko godina kasnije situacija u kući Fazlinovića je izmijenjena. Faruk i Ajna žive zajedno, sa Izetom u stanu, a stalno prisustvo ženske osobe među okorjelim muškim navikama stvara niz novih komičnih sitiacija. Prilike dodatno komplikuje dolazak Ajninog oca (Miodrag Krivokapić), kapetana ratne mornarice bivše JNA, koji se, igrom slučaja, također useljava u stan Fazlinović, što između njega i Izeta rađa stalne sukobe i nesporazume. U svemu tome, brojne zavrzlame nastaju i sa Bubinom rodicom Zumrom (Minka Muftić) koja sada radi kao kućna pomoćnica kod Fazlinovića.

Damir je konačno stao na svoje noge. Završio je fakultet i specijalizirao plastičnu hirurgiju, oženio se i preselio u stan nekadašnjeg komšije Enesa Hadžiedhemćumurovića. Ima svoju privatnu ordinaciju. Njegova žena (Marija Omaljev) je trudna i u prvoj epizodi novog ciklusa rađa sina. Ponosni dedo Izet ulaže sve napore ne bi li "izetizirao" unuka i trudi se svim silama da sve vrijeme provodi s njim.

Studio Akord je prestao da postoji i pretvoren je u radiostanicu, a glavne zvijezde noćnog programa su Čombe i Refko.

San Remo je i dalje glavno kafansko okupljalište u kome caruje neprikosnovena gazdarica Marija, a tu su i nespretni, ali uspješni agent Đido Mova (Aleksandar Seksan), prevrtljivi Jakov (Haris Burina), te Čombetova majka (Jasna Diklić), koja se pojavljuje kao novi lik u narednim epizodama.