Film/TV
38

Clarkson, May i Hammond pripremaju spektakularan povratak

Klix.ba
Bivši Top Gear trio (Jeremy Clarkson, James May i Richard Hammond) uveliko radi na snimanju materijala za novu emisiju o automobilima koja bi trebala nositi naziv "Gear Knobs" (ručice mjenjača).
Prema posljednjim informacijama, u prvoj inauguralnoj epizodi koja bi se trebala emitovati naredne godine, Clarkson i društvo publici će predstaviti dugo očekivani uporedni test "svetog trojstva" u kojem će glavne uloge pripasti Ferrari LaFerrariju, McLarenu P1 i Porscheu 918 Spyder.

Poređenje spomenutih automobila je dugo najavljivano još u vrijeme trajanja Top Gear-a, ali su u Ferrariju i McLarenu tada odbili da daju svoje automobile legendarnom Stigu koji je trebao da ih vozi na čuvenom aerodromu koji su u TG-u pretvorili u poligon za vrhunsku zabavu. Kako sada stvari stoje, tri supersportska hibridna automobila sresti će se "oči u oči" na trkalištu koje se, po svemu sudeći, nalazi u Portugalu (Portimao Circuit).

Novi serijal o automobilima trebao bi se početi emitovati naredne jeseni. Clarkson, May i Hammond potpisali su sa Amazonom trogodišnji ugovor vrijedan 250 miliona dolara, a publika će zauzvrat dobiti 36 epizoda (12 godišnje). Pored harizmatičnih voditelja, sve emisije će režirati Andy Wilman koji je režirao i emisije Top Gear-a, pa mnogi upućeni tvrde da će Gear Knobs biti jednako uspješan kao i Top Gear.