Film/TV
0

Čitatelje u Mostaru nagrađujemo ulaznicama za film "Igra oponašanja"

Portal Klix.ba u saradnji sa CineStarom Mostar nagrađuje dva svoja čitatelja u Mostaru ulaznicama za film "Igra oponašanja". Dva čitatelja osvojit će po dvije ulaznice koje se mogu iskoristiti od 01. do 07. januara 2015.

Ako želite učestvovati u nagradnoj igri pošaljite vaše ime, prezime i broj telefona na mail [email protected] sa naznakom Nagradna igra CineStar.

"Igra oponašanja" je dramatični prikaz života i rada jednoga od najneobičnijih heroja Britanije, Alana Turinga. Benedict Cumberbatch (The Fifth Estate, Star Trek Into Darkness, televizijski "Sherlock") i Keira Knightley (nominirana za nagradu BAFTA-e za Atonement, nominirana za Oscara za "Ponos i predrasude") u filmu glume kao Turing i njegova saveznica Joan Clarke, a uz njih glume i Matthew Goode (Stoker, A Single Man), Mark Strong (Tinker Tailor Soldier Spy), Rory Kinnear (Skyfall), Charles Dance (Gosford Park, "Game of Thrones"), Allen Leech (In Fear, "Downton Abbey") i Matthew Beard (An Education).

Norveški filmaš Morten Tyldum, koji je 2012. bio nominiran za nagradu BAFTA-e za Headhunters, režirao je film prema scenariju koji je Graham Moore napisao na temelju knjige Alan Turing: The Enigma čiji je autor Andrew Hodges.