Svi u kino
0

Četiri nova filma u Cinema Cityju

Klix.ba
Od 30. augusta na repertoar sarajevskog Cinema Cityja stižu četiri nova filmska naslova.

"Nemilosrdni plišanci" (The Happytime Murders) je urnebesna komedija u kojij glavne uloge tumače Melissa McCarthy i Elizabeth Banks.

Radnja je smještena u kriminalno podzemlje Los Angelesa u kojem lutke i ljudi žive zajedno, ali lutke se smatraju građanima drugog reda. Posrnuli bivši policajac i poročni privatni detektiv Phil Phillips (lutka) odlučan je u otkrivanju serijskog ubojice koji je ubio njegovog brata a sada ubija članove popularne serije iz 80-ih godina. Kako bi riješio slučaj udružuje se s detektivkom Edwards, svojom bivšom partnericom koju ne podnosi.

"Mračni umovi" (The Darkest Minds) je naučnofantastični triler koji donosi priču o tinejdžerima koji počnu misteriozno razvijati svoje nove, snažne sposobnosti. Vlada ih proglasi prijetnjom te ih zatvori. Šesnaestogodišnja Ruby, jedna od najmoćnijih mladih osoba s kojom se iko susreo, bježi iz zatvoreničkog kampa i pridružuje se skupini odbjeglih tinejdžera koji traže utočište. Uskoro ta novostvorena porodica shvata da, u svijetu u kojem su ih odrasli izdali, bježanje nije dovoljno te će im morati pružiti otpor, koristeći svoju kolektivnu moć da ponovo preuzmu kontrolu nad svojom budućnošću.

"Ringe ringe raja" (Duck Duck Goose) je animirana avantura o dva izgubljena pačeta, slabašna šesnaest dana stara Chii i njen mlađi brat Chao odvojeni su od svog jata, zahvaljujući ludorijama prevelikog entuzijaste Penga, slobodoumne guske koja će radije da vježba akrobacije u zraku, nego da se pridruži ostalim guskama prilikom tradicionalne selidbe u toplije krajeve. Uplašeni i usamljeni, u želji da se vrate svom jatu, pačići će zatražiti pomoć od Penga koji će ih odbiti, jer ova dva mališana urušavaju njegov imidž odmetnika. Ovo nije samo priča o dugom i teškom putovanju, već i avantura o pronalaženju puta kroz životne prepreke, o odgovornostima prema zajednici i porodici.

Pored četiri nova filmska naslova, na repertoaru Cinema Cityja možete pogledati i trenutno najgledaniju naučnofantastičnu akciju "Meg: Predator iz dubina" s akcionom zvijezdom Jasonom Stathamom u glavnoj ulozi, zatim komediju "Špijun koji me je napucao" u kojoj glavne uloge tumače Mila Kunis i Kate Mckinnon te horor "Slender Man" snimljen prema urbanoj legendi.

Za najmlađe posjetitelje na repertoaru su animirani hitovi "Bijeli očnjak", "Hotel Transilvanija 3: Praznici počinju" i "Izbavitelji 2".