Za sve filmoljupce
6

Četiri nova filma na repertoaru Cinema Cityja od 21. februara

Klix.ba
Od 21. februara u kino Cinema City stižu četiri filmska naslova: "Instant porodica", "Nestali", "Spokoj" i "Lego film 2".

"Instant porodica" je komedija u kojoj glavne uloge tumače Mark Wahlberg i Rose Byrne.

Topla i emotivna filmska priča o paru čiji život kreće drugačijim tokom od trenutka kada usvoje troje djece. Pete i Ellie, kako bi popunili prazninu u svom braku, odlučuju da posjete centar za usvajanje djece. Dvoje socijalnih radnika pomažu im u koracima koje je neophodno preduzeti da bi mogli da usvoje dijete. Odlaze na druženje organizirano da bi se budući roditelji i djeca bolje upoznali i tu sreću tinejdžerku koja im govori kako skoro niko ne želi da usvoji dijete tih godina. Zainteresovani za njenu priču, Pete i Ellie saznaju da je djevojčicina majka narkoman, da je trenutno u zatvoru i da je zapalila kuću, a da tinejdžerka Lizzy ima mlađeg brata i sestru. Iako to sve djeluje kao ogroman izazov, bračni par odlučuje da ih sve bolje upozna i poziva ih u svoj dom na porodičnu večeru povodom Dana zahvalnosti i tu sve počinje...

"Nestali" je triler temeljen na misteriji Flannanskog otočja, a u kojem glavne likove tumače Gerard Butler, Peter Mullan i Connor Swindells.

U decembru 1900. godine tri muškarca, koji su radili kao svjetioničari na otocima Flannan, nestali su bez traga, ostavljajući sve svoje stvari za sobom. Uprkos sveobuhvatnim potragama, nijedan trag nikada nije pronađen. Iako nisu našli čuvare tek sagrađenog svjetionika, pronađeno je nekoliko vrlo neobičnih tragova. Na kuhinjskom su stolu još uvijek bili obroci od mesa i krompira, a jedna je stolica bila oborena. Kreveti su bili neuredni, a satovi zaustavljeni. Lampe su bile temeljito očišćene i spremne za korištenje, a dva od tri kaputa nisu bila u ormaru. Ulazna vrata bila su uredno zaključana.

"Spokoj" je drama u kojoj glavne uloge tumače Oscarovci Matthew McConaughey i Anne Hathaway.

Film donosi priču o misterioznoj prošlosti kapetana jednog ribarskog broda koja ga progoni. U isto vrijeme prati ga i bivša supruga, očajnički moleći za pomoć zaljubljujući se u novu stvarnost, koja možda i nije onakva kako je ona vidi.

Pored četiri nova filmska naslova na repertoaru Cinema Cityja možete pogledati i trenutno najgledaniju akcionu avanturu "Alita: Anđeo borbe" u režiji reditelja vizionara Roberta Rodrigueza, zatim misterioznu akciju "Escape Room" u kojoj glavne uloge tumače Deborah Ann Woll, Taylor Russell i Logan Miller te horor-misteriju "Sretan dan smrti 2" od producenta filmova "Bježi" i "Pročišćenje".

Za najmlađe posjetitelje na repertoaru su još animirani hitovi "Ralph ruši internet" i "Snježna kraljica: Zemlja zrcala".

Za više informacija o terminima prikazivanja svih filmskih projekcija posjetite stranicu www.cinemacity.ba.