|

Brazilka Anny Alves novo lice OBN TV

Brazilka Anny Alves novo lice OBN TV
0
Klix.ba
12.12.2014. u 12:24
0
komentara
0

dijeljenja
OBN
Brazilka Anny Alves novo lice OBN TV
Zvukovi sambe, najpopularnijeg brazilskog plesa, uskoro će se čuti na svakom koraku jer na male ekrane televizije OBN dolazi škola sambe sa profesionalnom brazilskom plesačicom sambe Anny Alves.
Atraktivna Anny je djevojka koju ćete sigurno na prvi pogled zavoljeti. Ona dolazi iz Brazila, tačnije iz grada Salvador Bahije. U ovom gradu je nastao ples "baiao“ kao jedan od tri oblika sambe. Baiao je više sentimentalan ples, lakši, sporiji oblik sambe u tužnom stilu. Karneval Salvador da Bahia je, prema Guinnessovoj knjizi rekorda, najveća zabava na svijetu.

Samba ima veoma upečatljive i raznolike ritmove koji su sastavni dio svake pjesme, što obogaćuje muziku i donosi uzbuđenje prilikom slušanja. Često se naziva i kao "južnoamerički valcer”, jer sadrži podizanje i spuštanje, što su pokreti vični valceru.

I ako nama ovaj ples nije u krvi teško mu je odoljeti tako da je sigurno da će brazilski zvukovi jako brzo pred male ekrane privući ne samo djevojke već i muškarce koji će uz ritmove sambe sa očaravajućom Anny zaplesati prve korake ovog plesa koji na prvu osvaja svojim razigranim notama.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Komentari na članak su isključeni.