Film/TV
0

Brad Pitt u filmu o traumatiziranim vojnicima: Rat je pakao

Klix.ba
Američka glumačka legenda Brad Pitt poručio je da se nada kako će njegov novi film "Fury" odati počast vojnicima iz Drugog svjetskog rata koji su u ratnim pohodima doživjeli razne traume.
Foto: EPA
Foto: EPA

Film "Fury" zatvorio je ovogodišnji filmski festival u Londonu, a Pitt je u izjavi medijima poručio: "Rat je pakao".

On u ratnoj drami tumači lik Shermana, vojnika za upravljačem tenka, koji se 1945. godine nalazi na misiji iza neprijateljskih linija, prenosi BBC.

Pitt je kazao da njegov novi film govori o "akumuliranoj psihičkoj traumi koju u određenoj mjeri u sebi nosi svaki vojnik".

Peter Comfort i Brad Pitt (Foto: AFP)
Peter Comfort i Brad Pitt (Foto: AFP)

Londonska premijera filma ujedno je bila i evropska, a uz Pitta u njemu glume Shia LaBeouf, Logan Lerman, Michael Pena i Jon Bernthal. Njih su oduševljeni fanovi dočekali na Leicester Squareu, a s njima u društvu bio je i nekadašnji tenkista, 90-godišnji Peter Comfort, čije su savjete slušali kreatori filma.

"Ovaj film je porodična drama. Govori o porodici koja putuje kroz pakao u metalnoj kutiji", rekao je Bernthal.

Pedesetogodišnji Pitt u ovoj drami glumio je u isto vrijeme kad je i njegova supruga Angelina Jolie režirala film "Unbroken" o heroju Drugog svjetskog rata.

"Bilo je to sjajno iskustvo s obzirom da obično ne radimo u isto vrijeme", istakao je američki glumac koji je vojnika prethodno glumio u hitu "Inglourious Basterds" Quentina Tarantina.