Film/TV
11

Bh. turneja "Stada" večeras se nastavlja sarajevskom premijerom

Klix.ba
Gdje ja Stado(h), ti produži. Ekipa filma "Stado" nastavlja svoje susrete sa publikom u gradovima u regionu, pa posle brojnih gradova u Srbiji, večeras stiže i u Sarajevo.

Sinoć su u nekoliko navrata ispraćeni višeminutnim aplauzima u prepunoj sali kina "Palas" u Banja Luci producent, reditelj i glumac Nikola Kojo, glumci Zoran Cvijanović, Vesna Trivalić i Nikola Pejaković i producentkinja i izvršna producentkinja filma Biljana Prvanović.

Kojinom "Stadu" će se večeras priključiti i sarajevska publika na specijalnoj projekciji u multiplexu "Cinema City" sa početkom u 20:10 sati (Samo za medije). Nakon završetka projekcije ekipa filma Stado će se predstaviti publici, družiti sa zvanicama i gledateljima te davati intervjue za medijske ekipe koje budu prisutne na projekciji.

"Stado" je urnebesna satirična komedija o životu iza kamere. Često veća drama prethodi filmskoj ili televizijskoj drami koju gledamo. Neizlečivi entuzijasti, slepi za objektivne okolnosti, stavljaju na kocku svoju egzistenciju u želji da naprave veliko umetničko delo. Ovo je priča koja može biti ispričana na mnogo jezika i u mnogo država, pa čak i u mnogo različitih vremena.

Do sjaja i blještavila crvenog tepiha na svečanoj premijeri ne dolazi se putem posutim ružama, već kompromisima, borbom, pa i paktom sa đavolom, ako je potrebno. Može se reći da je "Stado" zasnovano na istinitoj priči i na priči koja se u ovom trenutku odvija oko nekog sličnog projekta odvijaće se dok postoje umetnici i dok postoji država.