Glavni sponzor
600

BH Telecom će za vrijeme SFF-a demonstrirati usluge i iskustva 5G mreže

E. LJ.
Foto: H. M./Klix.ba
(Foto: H. M./Klix.ba)
Naredne tri godine glavni sponzor Sarajevo Film Festivala bit će BH Telecom, a v. d. generalnog direktora ove kompanije Sedin Kahriman najavio je da će svim posjetiocima 25. SFF-a omogućiti demonstraciju usluga i iskustava koje pruža 5G mreža.

"BH Telecom je lider u telekomunikacijskom sektoru, najuspješnija javna kompanija i jedan od najpoznatijih bh. brendova koji podržava domaću kinematografiju. U prethodnih 20 godina smo bili partneri i koproducenti brojnih domaćih filmova i festivala. Danas, na jubilarnu 25. godišnjicu, ponosni smo da ponovo počinje saradnja tokom koje će BH Telecom u naredne tri godine biti glavni sponzor Sarajevo Film Festivala pod sloganom 'Moje Sarajevo, moja priča'", rekao je v. d. generalnog direktora BH Telecoma Sedin Kahriman.

Dodao je da mu je drago što je BH Telecom glavni sponzor najznačajnijeg filmskog festivala i društvenog događaja u regiji koji je zauzeo značajno mjesto na evropskoj i svjetskoj sceni filma i koji na najljepši način promoviše BiH i grad Sarajevo.

"Kao što znate, ove godine smo pustili 4G+ mrežu i u tehnološkom smislu smo napravili značajan iskorak. Tokom festivala ćemo otići korak dalje i u našoj pagodi na festivalskom trgu ćemo svim posjetiocima omogućiti demonstraciju usluga i iskustava koje pruža 5G mreža kako bismo im dočarali mogućnosti primjene nove tehnologije. U sklopu usluge Moja TV našim korisnicima, zajedno s direkcijom festivala, ćemo ponuditi novi kanal 'Moj film' na kojem će biti emitovan izbor filmova koji su do sada prikazani na SFF-u, a za koje festival ima autorska prava", rekao je Kahriman.

Najavio je da će BH Telecom u narednom periodu biti ključna platforma za kreiranje i plasman audio-vizuelnih sadržaja iz oblasti filma, muzike i sporta.

Mirsad Purivatra, direktor Sarajevo Film Festivala, se prisjetio prvih dana SFF-a i istakao značaj saradnje s BH Telecomom.

"U prvim godinama našeg postojanja, kada smo se borili da promovišemo našu viziju i zadobijemo povjerenje filmskih autora i publike, sponzorstvo BH Telecoma je Sarajevo Film Festivalu omogućilo nesmetan rad i uspostavljanje visokih standarda u organizaciji festivala. Jaka podrška BH Telecoma ujedno je bila i poziv za ostale renomirane sponzore da se priključe porodici naših sponzora, koja je do danas okupila neke od najznačajnjih svjetskih i regionalnih kompanija. Festivalu koji je među liderima filmskih festivala u Evropi partneri su itekako važni. Posebnu važnost za nas ima partner iz telekomunikacijskog sektora, jer su te kompanije sve više aktivno uključene u prozvodnju audio-vizuelnih sadržaja kao što su filmovi, serije i slični sadržaji. Zato je saradnja s BH Telecomom, kao liderom na bh. telekomunikacijskom tržištu, od obostrano velikog značaja i interesa. Vjerujemo da će se već u narednim godinama BH Telecom pozicionirati kao jedan od glavnih influensera u kreiranju i plasmanu audio-vizuelnih sadržaja i tako obogatiti cjelokupnu filmsku produkciju i obogatiti ponudu sa kvalitetnim filmovima i serijama koji će se gledati na BH Telecom platformama i festivalima. Drago nam je da Sarajevo Film Festival i BH Telecom kreiraju jednu novu, zajedničku priču", rekao je Purivatra.

Pored specijalnog izdanja prepaid paketa s temom Sarajevo Film Festivala, posjetioci SFF-a će tokom osam dana festivala moći uživati u brojnim iznenađenjima koje je pripremio BH Telecom kao što su pokloni za posjetioce, besplatne wi-fi zone, nagradne igre i praćenje festivalske atmosfere s nekoliko lokacija uživo na moja TV posebnom kanalu.

Premijerno je prikazan i spot koji će biti emitovan tokom festivalskih dana, a koji je objedinio čuvene scene iz filma "Valter brani Sarajevo" i nezaboravne replike glumaca koje često citiramo, budeći nostalgiju za svim onim lijepim stranama Sarajeva, njegovom tradicijom, mentalitetom, općom i kulturom grada te vrijednostima zbog kojih volimo Sarajevo.