"Jeftini populizam"
64

Beus o Hadžihafizbegoviću: Viber ostavka nije ostavka, zna se kako se ona podnosi

I. S.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Antonio Beus, predsjednik Upravnog odbora Fondacije za kinematografiju Sarajevo, osvrnuo se na ostavku Emira Hadžihafizbegovića na mjesto člana Upravnog odbora spomenute institucije.
"Ovo je prvi put da komentarišem javne prozivke, čija je funkcija samopromocija i dnevnopolitičko uveseljavanje svekolikog puka, jednom riječju 'jeftini populizam'. Nama, kao profesionalcima, rad Fondacije za kinematografiju mora biti primarni interes", započeo je.

Dodao je da su saradnja s Federalnim ministarstvom kulture i sporta i projekti koje uz podršku ministarstva realizuju okvir njihovog djelovanja.

"Dosadašnjim radom smo to i dokazali. Koliko znam, to su stavovi i aktuelne ministrice. Smatram da Viber ostavka nije ostavka, jer zna se kako se ostavka podnosi. Naglašavam: Ova Viber ostavka je jednokratni politički pamflet namjenjen samopromociji. Pri tome moramo znati da se ostavka podnosi u trenutku dogovorenog višegodišnjeg unosnog poslovnog angažmana u Republici Hrvatskoj. Dok u Fondaciju za Kinematografiju ne stigne zvanična ostavka, ako je uopće bude, ne namjeravam javno polemizirati na ovu temu", naveo je.

Podsjećamo, Hadžihafizbegović je naveo da podnosi ostavku zato što smatra da mu Sanja Vlaisavljević, koja je izjavila da zločince treba rehabilitovati, ne može biti nadređena.