Film/TV
8

Bajkovita revija Victoria's Secreta iz Londona na OBN-u

I ove godine u novogodišnjoj noći OBN TV svoj spektakl započinje Victoria's Secret showom, najiščekivanijom revijom donjeg rublja u godini, koja je prvi put održana izvan granica SAD-a, a ugostila je 47 modela.

Anđelice su tokom trosatnog showa u Londonu prošetale u spektakularno dizajniranim kostimima, donjem rublju ukrašenom dijamantima i luksuznim kostimima. Show godine obilježile su i muzičke zvijezde kao što su pjevačice Taylor Swift te Ariana Grande i Britanac Ed Sheeran.

Pripreme za najprestižniji modni događaj na svijetu trajale su mjesecima, osim impozantne scenografije i produkcije vrijedne milione dolara, najviše pažnje kao i uvijek bilo je usmjereno na savršen izlazak manekenki. Njihov višesedmični režim prije revije osim napornih treninga sadržavao je i rigorozni meni koji nije prelazio 500 kalorija dnevno.

Besprijekorne siluete obgrljene fantastično krojenim donjim rubljem i impozantnim svjetlucavim plaštevima, krilima i perjem prošetale su duž deset metara duge piste uz taktove muzike Swift, Sheerana, Grande, te irskog pjevača Andrewa Hozier-Byrnea.

Spektakl podijeljen na šest cjelina kulminirao je izlaskom dviju najdugovječnijih iz redova anđelica - Alessandre Ambrossio i Adriane Lime.

Alessandra Ambrosio i Adriana Lima svakako se izdvajaju kao one koje godinama nose ovaj projekt. Iz produkcije misle kako su dobili najbolje što svijet modelinga nudi, djevojke koje imaju obline, personality, stil...

Njih se dvije poznaju se još od Brazila i od tada dijele zanimljivo prijateljstvo. Upoznale su se na snimanju covera i vrlo brzo između njih se osjetila hemija.

Kako su obje majke, imaju sređene živote i nisu prevelike party djevojke imaju dosta toga zajedničkog. Uz takvo prijateljstvo lakše je i opstati u svijetu modelinga gdje anđelice ponekad moraju biti i vražice.

Za sve njih poseban dio revije je nošenje Fantasy grudnjaka. Ove će ih godine biti čak dva. Iz produkcije na ovaj način žele zahvaliti svojim najpoznatijim modelima za godine vjernosti.

Do ovog snimanja čak ni Alessandra ni Adriana nisu vidjele ta remek djela draguljarstva i donjeg rublja.

Jedva čekaju da ih dotaknu i osjete na svom tijelu te ih prezentiraju publici koja je nestrpljiva da vidi najvažniji i najglamurozniji dio ovog spektakla.

Pistom su između ostalih prošetale i Elsu Hosk, Doutzen Kroes, Behati Prinsloo, Candice Swanepoel, Lily Aldridge, Karlie Kloss, i druge.

Odjevene u posebno dizajnirane grudnjake draguljara Pascala Mouawada u koje je utkano 16.000 rubina, safira i dijamanata te potrošeno preko 1.300 sati ručnog rada Brazilke su obilježile svoj petnaesti izlazak na pistu za najpoznatiji svjetski brend donjeg rublja.

VS show bit će prikazan u srijedu 31.12.2014 od 20 sati.

OBN