Vrtoglava zarada
45

"Avengers: Endgame" nakon 10 godina dominacije sa trona ruši kultni "Avatar"

A. P.
Marvelovi superheroji bili su u centru pažnje ovogodišnjeg sajma Comic-Con u San Diegu, a Disney je objavio da će film "Avengers: Endgame" ovog vikenda preteći kultni uradak Jamesa Camerona "Avatar" i postati film sa najvećom zaradom u historiji.
"Avatar" je čak 10 godina dominirao globalnim box officeom, a Disneyev i Marvelov blockbuster trebao bi ga skinuti sa trona kada se sabere ukupna zarada po okončanju ovog vikenda. "Avatar" je od prodaje kino ulaznica zaradio 2,7897 miliona američkih dolara.

Novo iz Marvelovog univerzuma

Holivudske zvijezde poput Angeline Jolie, Salme Hayek i Rachel Weisz pridružit će se ekipi filma "The Eternals", službeno najavljenog iz Marvelovog filmskog svemira.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

One su se pojavile na pozornici u San Diegu zajedno sa Scarlett Johansson, Chrisom Hemsworthom, Natalie Portman i drugima s kojima glume u nadolazećem filmu zasigurno vrijednom milijarde dolara.

Foto: AFP
Foto: AFP

"Mogu vam 90 minuta pričati o tome šta smo uradili ili mogu potrošiti neko vrijeme na razgovor o onome što planiramo učiniti", izjavio je predsjednik Marvel Studija Kevin Feige na najvećoj svjetskoj konvenciji ljubitelja pop kulture.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Veliki ekrani u Hali H otkrili su vremenski raspored filmova i TV serija zakazanih za naredne dvije godine, uključujući "Thora", "Black Widow", "Doctora Strangea" i "Lokija".

Mahershala Ali kao Blade

Feige je također potvrdio nastavak "Black Panthera", "Guardians of the Galaxy" i "Captain Marvela", ali nije otkrio nikakve detalje.

Događaj je završio najavivši da će dobitnik Oscara Mahershala Ali glumiti u filmu "Blade".

Marvelovi filmovi u kinima širom svijeta zaradili su ukupno više od 22 milijarde dolara. Jolie i Hayek predvodit će ekipu filma "The Eternals", koji će premijeru imati u novembru 2020. godine. U februaru 2021. uslijedit će "Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings", prvi Marvelov film o superherojima sa azijskim glumcem u glavnoj ulozi. Scarlett Johansson se vraća sa filmom "Black Widow" u maju.

Emotivni Patrick Stewart najavio je svoj povratak u "Star Trek" rekavši da "ne možete nikad imati previše franšiza u svojoj karijeri". Ovaj 79-godišnji britanski glumac reprizirat će ulogu Jean-Luca Picarda u CBS-ovom filmu "Star Trek: Picard".