Film/TV
54

Arnold Schwarzenegger najavio Terminator 6

Klix.ba
Arnold Schwarzenegger (Foto: EPA)
Arnold Schwarzenegger (Foto: EPA)
Da kreatori Terminatora ne mare za brojke na box officeu i nepopularnost posljednjeg nastavka Genisys potvrdio je Arnold Schwarzenegger otkrivši da se radi na Terminatoru 6.

U intervjuu za australski Channel 9, danas 68-godišnji glumac koji je utjelovio lik mašine za ubijanje, a obavljao je i funkciju guvernera Californije, rekao je da se raduje novom Terminatoru.

Ipak, nije dao nikakve detalje, a zvaničnu potvrdu o snimanju novog nastavka trebaju dati iz produkcijskog studija Paramount, koji je u januaru iz planova povukao ovaj nastavak. Mnogi vjeruju da su se na taj potez odlučili zbog razočaravajućih rezultata Terminator Genisysa na box officeu gdje je u SAD-u zaradio tek 89 miliona dolara. Film u kojem glume Emilia Clarke, Matt Smith i Jai Courtney napravio je nešto značajniji uspjeh van SAD-a zaradivši 350 miliona dolara.

Genisys je ostavio mnogo neodgovorenih pitanja i zaradio najgore kritike od svih filmova o Terminatoru, a Schwarzenegger je usred intervjua iznenadio australsku voditeljicu ustavši sa stolice nakon pitanja o republikanskom predsjedničkom kandidatu Donaldu Trumpu.

"U ovom intervjuu govorim samo o fitnesu i zdravlju, a ne o politici i vezama", rekao je i ustao uz osmijeh.