Ponosna na svoj rad
0

Angelina Jolie osam sati govorila o filmu U zemlji krvi i meda

Sarajevo-x.com
Angelina Jolie je u jednom od najdužih intervjua u svojoj karijeri, koji je dala magazinu Newsweek, čitavih osam sati govorila o procesu nastanka njenog rediteljskog prvijenca, filmu o ratu u Bosni i Hercegovini U zemlji krvi i meda.

Jolie je s nevjerovatnom strašću pričala o filmu koji je od početka snimanja predmet brojnih kontroverzi. Izgleda da je holivudska glumica itekako ponosna na svoj rad pa je čitavih osam sati pričala o filmu koji je sama napravila.

"Kada idem negdje uvijek nastojim naučiti što više o tom mjestu. Informišem se, čitam knjige, razgovaram s ljudima. Ali uglavnom kad idem negdje pokušavam postati svjesna situacije kako bih kad se vratim kući mogla nešto učiniti", komentirala je glumica svoj rad u Bosni i Hercegovini.

Ispričala je da je slušala šta joj imaju za reći glumci u filmu, koji su mahom sa područja bivše Jugoslavije. "Oni su preživjeli rat pa sam slušala njihove priče i pokušavala ih uključiti u svoj rad", kazala je Jolie.

Pripremajući se da stane iza kamera čitala je o agresiji na Bosnu i Hercegovinu, razgovarala s ljudima, posmatrala, slušala.

"Jednostavno sam željela ispričati priču onakvu kakva ona jeste. Željela sam se prema tim ljudima odnositi s poštovanjem. Kada nešto nisam znala, pitala sam", priznala je popularna Angie.

U zemlji krvi i meda će svoju pretpremijeru imati u ponedjeljak veče u New Yorku.