|

Alina Boz i Alp Navruz u novoj hit-seriji "Azra" od 20. novembra na Novoj BH

Alina Boz i Alp Navruz u novoj hit-seriji "Azra" od 20. novembra na Novoj BH
58
Sponzorirani članak
19.11.2019. u 11:53
0
komentara
58

dijeljenja
1/5
2/5
3/5
4/5
5/5
Turski glumci Alina Boz i Alp Navruz udružili su snage u novoj turskoj hit-seriji "Azra", koja će zasigurno oduševiti gledatelje u Bosni i Hercegovini.
Radnja romantične drame počinje kad se Azri, koja u jednoj noći izgubi sve što posjeduje, i Dženku, koji dijeli sličnu sudbinu, ukrste putevi. Susreću se pod čudnim oklonostima, a kasnije i zbližavaju.


Azra, koju tumači lijepa Alina Boz kći je najpoznatijeg kebabdžije u Turskoj. Odrasla je okružena bogatstvom, no to joj ništa ne predstavlja. Život joj se nakon očeva bankrota i smrti u trenu promijeni, ali ona ostaje jaka. Borbena je i tvrdoglava i kad je riječ o stvarima u koje vjeruje i za koje je sigurna da su ispravne, istraje do kraja. I njeno prijateljstvo sa Dženkom počinje inatom i prepirkom.

Glumica Alina Boz za turske medije izjavila je da je dirnuo scenario serije: "Zaista sam se zaljubila u lik Azre, veoma je snažna, proživljava tešku životnu tragediju i izuzetno me dirnula njena borba. Umjesto da plače, bira borbu. Mislim da smo u tome vrlo slične." Alina je kao kći Ruskinje i turskog doseljenika iz Bugarske do sedme godine živjela u Rusiji, kada se zbog očeva posla porodica preselila u Istanbul. Tamo je pohađala satove plesa i pozorišta te se zaljubila u glumu. Za sebe ističe da je osjećajna, sramežljiva, ali i vrlo neodlučna.

Alp za svoj lik Dženka Čelena ističe da nosi ranu iz prošlosti. Rodio se i odrastao u velikom bogatstvu i ne zna šta znači neimaština. U početku će izgledati kao razmaženi bogataš, a potom će njegova iskrenost i osjećanja prikovati gledatelje uz male ekrane.

Osim što je glumac, Alp je diplomirao na fakultetu u Yildizu, gdje je pohađao Odsjek za turski jezik i književnost. Prije nego što se počeo baviti glumom, zbog atraktivnog izgleda koji plijeni pažnju, radio je i kao model. U Turskoj ga nazivaju jednim od najatraktivnijih glumaca, a uspoređuju ga sa Burakom Özçivitom koji se proslavio ulogom Bali-bega u seriji "Sulejman Veličanstveni".

Privatno, Alina i Alp u Turskoj uživaju status velikih zvijezda i oboje su vrlo traženi u svom poslu.

Osim Aline i Alpa, u seriji "Azra" koja pažnju privlači koliko scenarijem toliko i jakom glumačkom postavom, pojavljuju se i imena poput: Seray Gözler, Dolunay Soysert, Cemre Gümeli, Buraka Tamdoğana, Gökçe Yanardağ, Ertuğrula Postoğlua, Ebru Aykaç i Batuhana Ekşija.

"Azra" je drama koja akcenat stavlja na važnost porodičnih veza, a kakve sve uzbudljive trenutke donosi, gledatelji Nove BH saznat će od 20. novembra, svakim danom od 19 sati.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Komentari na članak su isključeni.