Od 13. aprila
0

Akcija "Paklene ulice 8" i komedija "Smisao života jednog psa" u Cinema Cityju

U sarajevskim multimpleks Cinema City od 13. aprila stižu svjetska premijera novog nastavka franšize "Paklene ulice 8 " i porodična komedija "Smisao života jednog psa".

"Paklene ulice 8" (Fast & Furious 8) je novi nastavak akcijskog trilera reditelja F. Garyja Grayja. U novom nastavku popularne akcijske franšize u glavnim ulogama se pojavljuju Dwayne Johnson, Charlize Theron, Scott Eastwood, Vin Diesel i Jason Statham.

Sada kada su Dom i Letty na medenom mjesecu, Brian i Mia u penziji - a ostatak ekipe oslobođen - svi prividno donekle vode normalan život. Ali kada tajanstvena žena (dobitnica nagrade Oscar Charlize Theron) uvede Doma u svijet kriminala, on ne pronalazi način izlaska i izdaje sve koji su mu bliski. Svi će se suočiti s kušnjama kao nikada dosad. Od obala Kube i ulica New Yorka do ledenih ravnica artičkog Barentskog mora, naša elitna snaga će pokušati zaustaviti anarhiste i dovesti kući čovjeka koji je stvorio njihovu porodicu.

"Smisao života jednog psa" (A Dogs Purpose) je porodična komedija reditelja Lassea Hallstroma, a u glavnim ulogama su Josh Gad, Dennis Quaid i Peggy Lipton.

Vjerovatno ste se više puta zapitali što vaš kućni ljubimac misli dok vas zamišljeno gleda u oči. Kroz ovaj film možda shvatite što je to u njegovoj glavi, kako životinje razmišljaju i kako oni shvataju naše postupke prema njima.

Priča počinje kada jedanaestogodišnjak Ethan i njegova majka spase zlatnog retrivera koji je zarobljen u automobilu na velikoj vrućini. Uprkos protivljenju njegovog oca, porodica usvoji psa i daje mu ime Bailey. Od toga trenutka Ethan i Bailey su nerazdvojni. Međutim, kada Ethan ode u drugi grad zbog nogometne karijere, morat će ostaviti Baileyja kod kuće.