Film/TV
0

Adrien Brody se vraća na "Mjesto zločina" od 23. juna

Klix.ba
U distribuciji Con film na repertorar bh. kino dvorana od 23. juna dolazi vizionarski paranormalni triler Mjesto zločina (Backtrack).

U pitanju je prvo rediteljsko ostvarenje popularnog holiuvudskog scenariste Michaela Petronija, iz čijeg su per nastali tinejdžerski hitovi poput "Kradljivac knjiga" i "Kronike Narnije: Plovidba broda Zorogaza". Petroni je za svoj rediteljski prvijenac potpuno okrenuo ploču, pa je Mjesto zločina prepun mračne i zlosutne atmosfere; njegova uznemirujuća mirnoća isprekidana je eksplozivnim sekvencama, a sve u svrhu slojevitog i zadovoljavajućeg misterija same priče.

Glumačku ekipu filma koji je svoju svjetsku premijeru doživio na Tribeca Film Festivalu predvodi fantastični Adrien Brody, koji se okitio Zlatnim kipom za najbolju mušku ulogu za neprevaziđenu izvedbu u klasiku "Pijanista" a rame uz rame mu sa njegovom izvedbom u ovom naslovu stoji novozelandski veteran Sam Neill koji je publiku oduševljavao decenijama u klasicima poput "Piano" i blockbusterima kao što je serijal "Jurski park". Pored ovog velikog dvojca u filmu se pojavljuje i prelijepa Robin McLeavy, junakinja akcionog SF spektakla "Abraham Lincoln".

U filmu Mjesto zločina Brody igra psihoterapeuta Petera Bowersa koji već dulje vrijeme pati od noćnih mora i jezivih vizija. Kada otkrije užasavajuću tajnu koju dijele svi njegovi pacijenti, on se nađe na putu koji ga vodi do rodnog grada kojeg je napustio prije mnogo godina. Upravo tamo, u False Creeku, suočit će se s razrješenjem misterije stare desetljećima, a koja skriva tajnu njegovih čudnih i opasnih deluzija.

Mjesto zločina od 23.juna kreće sa prikazivanjem u multiplexima Palas u Banjoj Luci i Andrićgrad u Višegradu te kinu Kaleidoskop u Tuzli a vrlo brzo će obići i ostatak kino dvorana u BiH.