Film/TV
5

Hit remake "Istjerivači duhova" od 28. jula u bh. kinima

Klix.ba
U najnovijem traileru za pravu ljetnu filmsku avanturu Chris Hemsworth će vas nasmijati do suza. Iako smo već navikli da holivudske komičarske zvijezde Melissa McCarthy i Kristen Wiig u svojim filmovima vode glavnu riječ kada je humor u pitanju, nova najava za "Istjerivače duhova" otkriva nam da to možda i neće biti tako.

U traileru za ovaj film može se vidjeti kako ogroman komičarski talent posjeduje i glumačka super-zvijezda Chris Hemsworth, junak blockbuster serijala "Thor" i "Avengers".

Očito je da je uz sjajnu fizičku pojavu, Hemsworth i pravi komičar i da će se upravo oko njega vrtiti veliki broj skečeva iz novih "Istjerivača duhova" koji nam u bh. kina stiže 28.jula, samo dvije sedmice nakon svjetske premijere na američkim kino blagajnama gdje je sada već očigledni hit inkasirao gotovo 90 miliona dolara u prvih 10 dana prikazivanja.

Chris Hemsworth pridružio se ženskoj ekipi Istjerivača duhova - Melissi McCarthy, Kristen Wiig, Kate McKinnon i Leslie Jones, i to ni više ni manje nego kao njihova... sekretarica. Kako će se snaći na novom radnom mjestu (ili bolje rečeno kako se neće snaći) otkriva ovaj urnebesni video u kojem njegove glumačke kolegice priznaju da su se jedva suzdržavale od smijeha prilikom snimanja scena, a Leslie Jones još uvijek ne može prihvatiti činjenicu da je Hemsworth uz to što je talentovan i zgodan također i toliko smiješan.

Akcionu komediju "Istjerivači duhova" režirao je Paul Feig, širokoj publici vjerojatno najpoznatiji po režiji hit-komedije "Djeveruše" u kojoj su glavne uloge također ostvarile Melissa McCarthy i Kristen Wiig.

U "Istjerivačima duhova Feig kombinuje elemente paranormalnih bitaka koje su proslavile originalnu franšizu uz plejadu novih (i ponešto starih, već nam dobro poznatih) likova. Tako se uz već spomenute glavne glumice (i glumca) u ostalim ulogama pojavljuju Andy Garcia, Michael Kenneth Williams, Dan Aykroyd, Sigourney Weaver i Bill Murray.

Uz potpuno novu glumačku postavu i povratak starih likova, sjajnu i smiješnu priču i vrhunske specijalne efekte nesumnjivo je da nas očekuje do sada neviđeno spašavanje svijeta! Film je do sada na svjetskim blagajnama već zaradio preko 120 miliona dolara, a kritičare je oduševio na popularnoj internetskoj stranici "rottentomatoes", gdje ima preko 70 posto pozitivnih ocjena filmske struke.

"Istjerivače duhova" od 28.jula naći će se na repertoaru multiplexa Cinema City u Sarajevu, Palas u Banja Luci, Ekran u Zenici te Andrićgrad u Višegradu te kina Kaleidoskop u Tuzli, JU Centar film u Prijedoru i Theare u Busovači, a do kraja augusta i ostatak kina u BiH. Zvanični distributer studija Sony za BiH, Con film već za 18. august najavljuje novi ljetni hit, horor "Opasnost iz dubine" sa prelijepom Blake Lively u glavnoj ulozi.