Kritikovao OC
526

Feđa Isović kćerki na Jahorini kupio ski kartu na ime "Džulija Roberts"

Klix.ba
Poznati bh. scenarista Feđa Isović proteklog je vikenda na Jahorini kupovao poludnevnu ski kartu za svoju kćerku, a prodavačica mu je zatražila ime i prezime. Čudeći se ovom zahtjevu odlučio se našaliti te rekao: "Džulija Roberts" i tako je njegova kćerka dobila kartu na to ime.

U Facebook postu objavljenom pod naslovom "Julia Roberts oduševljena skijanjem na Jahorini" Isović je napisao kako mu se kasirka nasmiješila, ali je znala da nema zakonsko uporište da mu traži ličnu kartu te je dobio ski pass na ime poznate holivudske glumice.

Nazivajući ovakav zahtjev brukanjem Isović je poručio: "Lijep je osjećaj znati da za 50 maraka možeš da se zoveš kako god hoćeš, ali šta ako neko ne voli lagati, odnosno, šta ćemo sa osobama koje su, recimo, pobjegle sa posla radi skijanja? Ili sa onima koji su tu sa ljubavnicom/ljubavnikom? Šta ćemo sa svim onima koji ne žele da u ikakvom digitalnom sistemu bude zabilježeno da su taj dan bili tu? Zašto uopšte tražiti ime i prezime od nekoga? Valjda da ne bi bilo zloupotreba? Kakvih zloupotreba bogvasneubio!? Ima na Jahorini i stranaca, nemojte nas brukati!".

Među pravilima prodaje i korištenja ski passa na web stranici OC Jahorina nisu precizirani detalji koji se tiču imena i prezimena na poludnevnim ski kartama.