Komentari (165)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zaista ne shvaćam ove komentare - u to vrijeme Bosna je bila pod okupacijom turskih okupatora. A Austrija je u 40 godina na području BiH napravila više nego Turci u 400 godina. Pogledajte malo Sarajevo, Mostar, Banjaluku, ... Turci su iza sebe ostavili nekoliko stotina džamija i 2 mosta.
Ousti tu jeftinu propagandu. Naši djedovi Tursku nisu smatrali okupatorom. Naprotiv, osjećali su se dijelom Islamskog svijeta. A Austrougare JESU doživljavali kao okupatore.
Sta cemo sto Osmanska vojska ubi nam kralja i pokla narod prilikom osvajanja BIH?
@unmibh *** kad tako znaš istoriju, gdje su ga ubuli, koje mjesto? Onako samo pitam.
nije krenuo na Bosnu nego na Osmanskog okupatora koji je poklao pola srednje Europe,zašto 40.000 katolika ode s njim u Slavoniju,da im je bilo dobro ostali bi,..Eugen spasitelj Europe,vide se tragovi gdje je tko vladao i kakav imamo ekonomski i kulturni razvoj određenih krajeva,pogotovo onih koji su duže bili pod Otomanima,..
Sto laze autor teksta, pronadjite austrougarske tekstove, pravoslavni su bili najbrojnija konfesija.
Mnogi gradovi su bili spaljeni, osvojeni, pusti pa se opet vratili u zivot. Mozda bi se mogao snimiti dobar film na ovu temu.
Steta sto nije poveo i srbe. Danas bi bili druga Svajcarska.
što se ljutite botovi križnog puta pa daćemo vam da budete gradjani nekog reda
Jesu li Inzko i Sattler isto Austrijanci?!
Pokusao je i Savojski i mnogi drugi oa su svi pocrkali a Šeher je tu i ljepsi nego ikad. Sarajevo i dalje mami svojom ljepotom.
Eugene *ebem li ti majku
eee moj Judzine
Vidi Miljacke ko Dunav
Palili ga, rušili, pa opet palili, pa onda i palili i rušili i ubijali mu stanovnike, tj. dušu, ali evo ga tu je. Ali zato nema ni Savojskog, ni Turaka (da ih sad ne nabarjam), ni Ferdinanda, ni SHS-ovaca, a eto ni Miloševića i kompanije niti su se njihove zamisli i planovi ostvarili. Postoje, ali se već više od 500 godina nisu ostvarili. Manite se Sarajeva i BiH, polomiste zube, izginu vam narod i opet ništa.
ima inzko xD
Nije ga trebalo gasiti.
A koja je ovo ćuka na sred grada, ili je ovo odraz autorove slobode?