Za magazin Time
7

Elliot Page dao prvi intervju nakon priznanja da je transrodna osoba

N. O.
Elliot Page (Foto: Twitter)
Elliot Page (Foto: Twitter)
Kanadski glumac Elliot Page pojavio se na naslovnici magazina Time za koji je dao i prvi intervju nakon priznanja da se identificira kao transrodna osoba.

Page je u intervjuu prvi put otvoreno govorio o svom spolu i identitetu te samoj objavi javnosti da se identificira kao muškarac, kao i svojoj predanosti promicanju i unaprijeđenju prava transrodnih osoba.

Glumac se izjasnio kao transrodna osoba putem objave na Instagramu 1. decembra 2020. kazavši da se zove Elliot. Za Time je rekao da se osjećao i uzbuđeno i zahvalno što je dospio do ovog trenutka u svom životu, ali da su bili prisutni i strah i tjeskoba.

Govoreći o vlastitom identitetu, zvijezda serije "The Umbrella Academy" rekao je da se osjećao "kao dječak" još od devete godine.

"Htio sam biti dječak. Pitao sam mamu da li bih to mogao postati jednog dana", rekao je Page.

Page, koji se istaknuo u Oscarom nagrađenom filmu "Juno" iz 2007. godine, objasnio je kako se njegovo mentalno zdravlje pogoršavalo zajedno sa njegovim brzim usponom do slave te je padao u depresiju i imao napade panike.

Glumac je rekao i da je kad je 2014. objavio da se izjašnjava kao homoseksualac osjetio olakšanje, ali da nelagoda u njegovom tijelu nikad nije nestala.

Page, koji trenutno snima treću sezonu hit serije "The Umbrella Academy" u kojoj glumi lik Vanye, rekao je da je uzbuđen i zbog onoga što za njega donosi budućnost kada je u pitanju posao, dodavši: "Stvarno sam uzbuđen zbog glume, sada kad sam u potpunosti ono što jesam, u ovom tijelu".