"Pomozite Siriji"
12

Dvije rally vozačice započele kampanju pomoći za Siriju

Anadolija
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
Dvije vozačice koje će se takmičiti u šampionatu Bliskog istoka u rallyju, započele su kampanju pomoći za Siriju.

Ozlem Akguc i Burcu Cetinkaya će se takmičiti u rallyju u Kataru, na utrci koja će se održati od 24. do 26. januara.

Njihovo takmičenje podržava i ministar turizma i kulture Turske Ertugrul Gunay. On je kazao da sportašice, svake godine i na drugim urkama organizuju kampanju pomoći , te da pišu imena onih koji su učestvovali u kampanji na svoja vozila.

Istaknuvši da se ove godine skuplja pomoć za Siriju, Gunay je rekao da će se na vozilima ove dvije vozačice, na turskom i arapskom jeziku napisati, "Pozdrav iz Turske, pomozite Siriji".

Ozlem Akguc se već šest godina bavi ovim sportom. U izjavi za agenciju Anadolija, ona je kazala da svaki put organizuju kampanje kako bi podigli svijest o različitim područjima.

Ona je objasnila da su prošle godine organizirali kampanju "Zaustavimo nasilje nad ženama", te da su ove godine odlučili da pomognu Siriji kako bi kampanja dobila i na duhovnom značaju.

"Sirijski narod pati zbog unutrašnjih nemira, zato smo htjeli da njima pomognemo i da im pružimo podršku. Zato smo na vozilima stavili natpise 'Pomozite Siriji, budite ruka koja hrani'", kazala je Akguc.

Ona je istakla da će napisati imena ljudi koji budu pomogli Siriji i onih koji su već pomogli, s tim što trebaju to dokazati. Akguc je izjavila da će se na vozilima također nalaziti imena i logoi firmi koje se odluče pomoći sirijskom narodu.

Vozacica Cetinkaya se zahvalila ministru Gunayu na podršci.