Dvije rally vozačice započele kampanju pomoći za Siriju

A
Anadolija
20.1.2013. u 18:59
12
7
Dvije rally vozačice započele kampanju pomoći za Siriju
12
Dvije rally vozačice započele kampanju pomoći za Siriju Foto: Anadolija
Dvije vozačice koje će se takmičiti u šampionatu Bliskog istoka u rallyju, započele su kampanju pomoći za Siriju.
Ozlem Akguc i Burcu Cetinkaya će se takmičiti u rallyju u Kataru, na utrci koja će se održati od 24. do 26. januara.

Njihovo takmičenje podržava i ministar turizma i kulture Turske Ertugrul Gunay. On je kazao da sportašice, svake godine i na drugim urkama organizuju kampanju pomoći , te da pišu imena onih koji su učestvovali u kampanji na svoja vozila.

Istaknuvši da se ove godine skuplja pomoć za Siriju, Gunay je rekao da će se na vozilima ove dvije vozačice, na turskom i arapskom jeziku napisati, "Pozdrav iz Turske, pomozite Siriji".

Ozlem Akguc se već šest godina bavi ovim sportom. U izjavi za agenciju Anadolija, ona je kazala da svaki put organizuju kampanje kako bi podigli svijest o različitim područjima.

Ona je objasnila da su prošle godine organizirali kampanju "Zaustavimo nasilje nad ženama", te da su ove godine odlučili da pomognu Siriji kako bi kampanja dobila i na duhovnom značaju.

"Sirijski narod pati zbog unutrašnjih nemira, zato smo htjeli da njima pomognemo i da im pružimo podršku. Zato smo na vozilima stavili natpise 'Pomozite Siriji, budite ruka koja hrani'", kazala je Akguc.

Ona je istakla da će napisati imena ljudi koji budu pomogli Siriji i onih koji su već pomogli, s tim što trebaju to dokazati. Akguc je izjavila da će se na vozilima također nalaziti imena i logoi firmi koje se odluče pomoći sirijskom narodu.

Vozacica Cetinkaya se zahvalila ministru Gunayu na podršci.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (7)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: