16. juna u ZMBiH
121

Dođite na ART Market i kupujte domaće: Popusti, promocije, personalizirani proizvodi...

Klix.ba
Bliži se 16. juni, nedjelja rezervisana za druženje i predstavljanje originalnih domaćih proizvoda u okviru prvog ART Marketa u organizaciji platforme OREA i Vakufske banke.

U Botaničkom vrtu Zemaljskog muzeja BiH predstavit će se blizu 40 učesnika koji vrijedno pripremaju specijalne ponude za sve posjetioce.

"Veoma smo uzbuđeni jer se bliži dan našeg marketa. Od mnogobrojnih prijava izabrali smo blizu 40 učesnika koji će dobiti priliku da svoj rad predstave na posebno osmišljenim štandovima u hladu Botaničke bašte. Raduje nas veliko interesovanje i nadamo se lijepom vremenu kako bi ovo druženje svima ostalo u lijepom sjećanju", poručila je ambasadorica OREA-e Amra Džeko.

Njen suprug Edin, sjajni kapiten fudbalske reprezentacije BiH, jučer je u videoporuci pozvao sve zainteresovane da dođu na market.

"Raja, vidimo se u što većem broju 16. juna u Zemaljskom muzeju na prvom OREA ART Marketu", rekao je Edin.


A da će market zaista obilovati divnom ponudom svjedoče i najave učesnika. Tako će kreatorice Pepetuški, personaliziranih lutki koje oduševljavaju sve generacije, najmlađim posjetiocima ponuditi da sami izaberu odjevnu kombinaciju za svoje lutke koje će prodavati po sniženim cijenama. Osim toga, prvi put će predstaviti i svoje ruksake uz poruku "Oboji Pepe ruksak".

Vrijedne žene koje stoje iza brenda OVA pripremile su nove unikatne proizvode od kojih svaki priča posebnu priču. Posjetioci ART Marketa imat će priliku uživo vidjeti njihove torbe, jastuke i ruksake izrađene od vune, kože i metalnih detalja.

Zerina Gegić, mlada dizajnerica i vlasnica brenda ZiZZa iz Tuzle, najavila je za posjetioce ART Marketa popust od 30 posto na atraktivnu obuću koju sa svojim timom izrađuje od najkvalitetnijih materijala, a predstavit će i nove ljetne modele.

"Brend Freya design također će sve posjetioce obradovati novom kolekcijom čiji su detalji obavijeni velom tajne što je razlog više da nam se pridružite 16. juna, dok će nam sestre koje stoje iza brenda Domino prvi put pored svojih torbi predstaviti i suknje", kazala je Amra i najavila da će i Projekat zapošljavanja mladih YEP imati svoj štand sa nekoliko domaćih kreativaca - mladih poduzetnika, a kako je riječ o inkubatoru poslovnih ideja koji pomaže potencijalnim poduzetnicima na putu do ostvarenja sna - pokretanja vlastitog biznisa, onda je to jedan od nezaobilaznih štandova za posjetu.

Među brojnim učesnicima marketa naći će se i poznati brendovi kao što su: Make Me, Organlook, Articoolisan, All about Apple, Waga Wood, Samusa, Bamba, Koncept Karla, ARTLab, Funky Guerrilla, Intuitiva nyc, Sjelwery i drugi.

Cjelodnevno druženje proteći će uz ugodnu muziku, hranu i piće, mališani će se zabaviti u dječijem kutku, a najavljen je i niz drugih aktivnosti koji će ovu manifestaciju učiniti događajem za pamćenje. Zvanično otvaranje ART Marketa je u 12, a trajat će sve do 20 sati.