Gdje nastupaju poznati
67

Doček 2020. godine: Merlin obećao spektakl u Skoplju, Joksimović zabavlja Sarajlije, Čola u Budvi

E. Sk.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Novogodišnja groznica polako se širi, kako u našoj zemlji tako i regionu, ali i cijelom svijetu. Brojni poznati pjevači već su zakazali svoja gostovanja u najluđoj noći u godini i odlučili s kim će ispratiti posljednje minute 2019.

Najveći turistički centri u regiji za doček 2020. godine na otvorenom spremaju bogat kulturno-zabavni program.

Centar regije još jednom će biti Sarajevo, mjesto u kojem će građani staru godinu ispratiti uz popularnog srbijanskog pjevača Željka Joksimovića.

Joksimović je tako postao prvi pjevač iz Srbije koji će nastupiti na centralnoj bini u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Prije njega, na Trgu u Sarajevu pjevali su Zdravko Čolić, Dino Merlin te grupa Hari Mata Hari.

Željko Joksimović (Foto: I. Š./Klix.ba)
Željko Joksimović (Foto: I. Š./Klix.ba)

Velika regionalna muzička zvijezda Dino Merlin ove godine najavio je spektakl u Skoplju te poručio da građane očekuje prvoklasni muzički događaj i ulazak u Novu godinu. Merlin je garancija za kvalitet kakav zaslužuje javni doček, o čemu svjedoče brojke posjetitelja i show kakav je priredio proteklih godina u Budvi, Dubrovniku i Sarajevu.

Popularna grupa Van Gogh sa Zvonimirom Ðukićem Ðuletom na čelu posljednje minute stare godine odbrojavat će s Tuzlacima. Tradicionalni doček bit će upriličen na Trgu slobode, a atmosferu će zagrijati i poznati pjevač Al Dino te članovi benda Divan.

Van Gogh (Foto: M. O./Klix.ba)
Van Gogh (Foto: M. O./Klix.ba)

Dobre zabave neće nedostajati ni u gradu na Neretvi. Doček Nove godine organizirat će se na istoj lokaciji kao i prošle godine, na poligonu iza Gimnazije. Glavni dio programa osim "Hladnog piva" činit će istarski Gustafi i domaći bend Twist, a u noći sa 1. na 2. januar, kao šlag na torti, pred publikom u Mostaru nastupit će Crvena jabuka.

Banja Luka i ove godine organizuje trodnevni doček, a kruna proslave bit će koncert Crvene jabuke i Jelene Tomašević.

Kao uvertira u Novu godinu Zeničane će zabavljati Šerif Konjević, dok će ih u 2020. uvesti popularna grupa Mostar Sevdah Reunion te Regina. Posljednje dane 2019. godine velika muzička zvijezda Zdravko Čolić ispratit će koncertima u Beogradu, dok će 31. decembra pjevati u Budvi, na najatraktivnijoj crnogorskoj turističkoj destinaciji. Osim Čole koji će sjajnu zabavu prirediti na trgu ispred Starog grada, publika u Budvi moći će uživati i u pjesmama Harija Varešanovića, čiji je nastup zakazan za 1. januar.

Gradovi širom Hrvatske trude se osmisliti što atraktivnije dočeke na otvorenom. Neki su već objavili programe, a neki još igraju na efekt iznenađenja.

Nina Badrić
Nina Badrić

Dubioza kolektiv i Nina Badrić glavni su headlineri muzičkog programa za doček Nove godine na otvorenom u Rijeci, dok će u 2020. Rabljane uvesti Tony Cetinski.

Na porečkom Trgu slobode goste i turiste u najluđoj noći zabavljat će Severina, a noć za pamćenje očekuje i publiku u Rovinju, gdje će na Gradskom trgu nastupiti Zlatan Stipišić Gibonni, koji je tradicionalni domaćin rovinjskog dočeka nove godine na otvorenom.

Za najluđu noć u godini spreman je i Beograd. Epicentar svih dešavanja i ove godine će biti na platou ispred Doma Narodne skupštine.

Severina
Severina

Već uzavrela novogodišnja atmosfera kulminirat će 31. decembra kada će sjajnu zabavu početi Maja Berović, a nastaviti najveća balkanska folk diva Lepa Brena.

S publikom u Podgorici posljednje minute 2019. godine odbrojavat će bendovi Letu štuke i Ničim izazvan, a 1. januara publiku očekuju nastupi Darka Rundeka i Marka Louisa.

Dino Šaran
Dino Šaran

U novogodišnjoj noći kada je sve magično i čarobno, glavni trg Ljubljane postaje specifičan i nudi građanima zabavu do ranih jutarnjih sati. No, oni koji se ipak odluče zabaviti u zatvorenom, dobar izbor je Cankarjev dom, gdje će goste zabavljati sjajna Amira Medunjanin i Bojan Zulfikarpašić.

Zagreb već tradicionalno i ove godine želi biti šećer na kraju i do posljednjeg trena skriva imena izvođača za doček Nove godine na Trgu bana Jelačića. No, ako je suditi po organizaciji Adventa, bez obzira na tajnovitost ovaj doček trebao bi garantirati dobru zabavu.

Amira Medunjanin i Bojan Zulfikarpašić
Amira Medunjanin i Bojan Zulfikarpašić

S obzirom na bogat i zabavan muzički program koji je planiran ove godine u posljednjim danima decembra, doček 2020. mnogima bi mogao biti doček za pamćenje. Upravo onako kako i treba biti prije nego što "zagazimo" u 2020. godinu.