Od Lindsay do Culkina
0

Djeca koja se rano proslave najčešće završe tragično

Sarajevo-x.com
Michael Jackson
Michael Jackson
Djeca koja postanu slavna prije navršene desete godine, nemaju dobro vodstvo i zarađuju 50.000 dolara sedmično, obično nemaju priliku odrasti normalno i u normalnim uslovima. Sve njihove želje i ambicije budu ispunjene do 12. godine, a zatim otkrivaju alkohol, drogu i druge poroke.

Pred vama je izbor od četiri najtragičnije dječije zvijezde koje su postale problematične kad su odrasle.

1. Lindsay Lohan je počela kao mlada glumica koja je uglavnom imala uloge anđeoskih djevojčica zbog njenih krupnih plavih očiju i plavih loknica. Zatim je dobila ulogu u Disneyevom filmu The Parent trap kada je imala 12 godina i njena karijera je vrtoglavo krenula naprijed. Prije navršenih 20 godina uhapšena je nebrojeno puta zbog droge, problema sa alkoholom i vožnje u pijanom stanju. Uprkos nedavnoj Playboy naslovnici, Lindsay se često pojavljuje u lošem stanju sa velikim podočnjacima i umornim licem.

  1. Britney Spears je, nakon što je učestvovala u The Mickey Mouse Club, postala najprepoznatljivije dječije lice. Nakon singlea Baby One More Time sa 16 godina postala je svjetska pjevačka tinejdžerska atrakcija. Međutim, nakon milionskih ugovora, ubrzo su počeli i problemi. Šišanje naćelavo, nekoliko nervnih slomova, gubitak starateljstva nad dijecom i ponovna bitka da ih vrati, razvodi i brak od 55 sati u Las Vegasu, samo su neki od njenih skandala. Britney se nasreću vratila na pravi put ili se tako bar čini. Zaručio ju je njen bivši menadžer i planiraju odmor od njene Femme Fatale turneje.

  2. Michael Jackson, najpoznatiji čovjek u svijetu muzike, neprikosnoveni kralj popa, je vjerovatno imao najtužnije djetinjstvo od svih. Razlog zbog kojeg nikada nije prhvatio činjenicu da je njegova koža crne boje i zbog kojeg je pokušavao da se promijeni, jeste činjenica da on nikad nije ni imao priliku da bude dijete. Čovjek koji je odbijao prihvatiti svoj identitet podvrgnuo se bezbroj operacija i nekoliko puta je proglašivan "Najtužnijom osobom" uprkos nevjerovatnoj slavi i popularnosti koja i poslije njegove smrti ne jenjava. Slavni Michael nikad nije ni imao djetinjstvo, satima je radio u Jackson 5, grupi koja je bila planetarno popularna, ali je taj rad bio toliko iscrpljujući da je poznato da se smatra da je Jacko bio zlostavljan i izrabljivan već kao dijete.

  3. Macaulay Carson Culkin, dječak kojeg smo upoznali kroz uloge u serijalu Sam u kući, se već u tinejdžerskom dobu drogirao. Godinama je bio po centrima za rehabilitaciju, a sada već nije poznato gdje se Culkin nalazi, iako je, prema posljednjim navodima, opet u centru za odvikavanje. Njegova karijera je imala nagli uzlet u filmovima u kojima je glumio pametnog dječaka Kevina, nedugo zatim imao je problema kojih se izgleda nikada nije uspio riješiti.

Na ovu listu se mogu dodati mnogi glumci, uključujuči Drew Barrymore i mnoge druge, ali je popcrunch.com izabrao samo najtužnije i najtragičnije od svih.