Tyson, Trump, Jackson...
0

FOTO / Slavne ličnosti koje su bankrotirale

Sarajevo-x.com
Donald Trump
Pri spominjanju nekih od imena koje ćemo navesti, prvo što pomislite jeste novac i bogatstvo koje imaju. Međutim, u svom životu svi oni su ostali bez para i bankrotirali.

Jedan do njih je i Mike Tyson koji je u toku svoje bokserske karijere zaradio stotine miliona dolara. Međutim, 2003. godine Tyson je proglasio bankrot u trenutku kada je na računu imao 27 miliona dolara.

Sljedeći na listi poznatih osoba koje su bankrotirale je holywoodski glumac Nicolas Cage. Cage je bankrot objavio 2009. godine i nekoliko nekretnina koje je imao morao je prodati. U tom trenutku imao je porezni dug od 6 miliona dolara.

Poznati voditelj Larry King također je bankrotirao. Bilo je to davne 1978. godine i njegov dug iznosio je tada velikih 352.000 dolara. Nakon toga, karijera mu je išla uzlaznom putanjom i postao je jedan od najpoznatijih televizijskih voditelja na svijetu.

Natalie Cole, jedna od najpoznatijih jazz pjevačica također je bankrotirala 1997. godine.

Teško je vjerovati da je kralj popa Michael Jackson ikada imao financijskih problema. Ali, i Jackson je morao proglasiti bankrot 2009. godine zbog duga od nevjerovatnih 500 miliona dolara.

Jedan od najbogatijih ljudi današnjice, Donald Trump, bankrotirao je čak tri puta u životu. Prvi put to se desilo 1991. godine i imao je dug od 900 miliona dolara. Drugi put, Trump je bankrotirao 2009. godine.

Režiser Francis Ford Coppola je 1990. godine prijavio bankrot za vrijeme snimanja trećeg nastavka popularnog filma "Kum".

Pjevačica Toni Braxton je početkom '90-tih također bankrotirala. Imala je dug od 3,9 miliona dolara.

Na ovoj listi je i glumica Kim Basinger. Nakon što je izgubila parnicu na sudu 1993. godine, Basinger je morala platiti osam miliona dolara zbog čega je prijavila bankrot.