Zemaljski muzej BiH
5

Danas na ART Marketu upoznajte najoriginalnije bh. proizvode uz druženje i zabavu

Klix.ba
U okviru prvog ART Marketa u organizaciji platforme OREA i Vakufske banke danas će u Botaničkom vrtu Zemaljskog muzeja BiH od 12 do 20 sati više od 40 domaćih brendova predstaviti svoje rukotvorine.

Posjetioci će imati priliku upoznati najoriginalnije bh. proizvode, uglavnom članova OREA zajednice koja im omogućava da kroz online radnje plasiraju proizvode na domaće i svjetsko tržište, ali i družiti se i zabaviti.

Osim predstavljanja i upoznavanja najoriginalnijih bh. proizvoda, Suosnivačica OREA platforme Amra Silajdžić-Džeko najavljuje prelijepo druženje za cijelu porodicu.

"ART market će okupiti bh. poduzetnike koji su se odvažili da svoje originalne ideje ili umjetnost pretvore u biznis i izađu na tržište sa zanimljivim, prepoznatljivim rukotovorinama poput nakita, asesoara, poslastica, prirodne kozmetike, predmeta za kuću i odjeće. Neki od njih su startupi, a neki već etablirani brendovi. Time želimo poslati poruku ohrabrenja svim mladim kreativcima sa dobrim poslovnim idejama", kazala je Silajdžić-Džeko.

Cjelodnevno druženje proteći će uz ugodnu muziku, hranu i piće, mališani će se zabaviti u dječijem kutku, a najavljen je i niz drugih aktivnosti koji će ovu manifestaciju učiniti događajem za pamćenje.

Među brojnim učesnicima marketa naći će se i poznati brendovi kao što su Make Me, Organlook, Articoolisan, All about Apple, Waga Wood, Samusa, Bamba, Koncept Karla, ARTLab, Funky Guerrilla, Intuitiva nyc, Sjelwery i drugi.

Ulaznice za market koštaju 2 KM od čega dio ide Zemaljskom muzeju BiH, a ostatak će biti doniran u humanitarne svrhe.