Die Tanznacht
21

Berlinski producent i DJ Jonas Saalbach predstavlja svoj novi album u Sarajevu

Klix.ba
Domaći ljubitelji kvalitetne elektronske muzike će imati priliku da prvi u regionu premijerno uživo poslušaju novi album njemačkog, sve popularnijeg producenta i DJ-a Jonasa Saalbacha koji će nastupiti na novom izdanju klupskog programa Die Tanznacht u amfiteatru Doma mladih, u petak, 07. aprila.

Organizator ovog događaja, sarajevska digitalna izdavačka kuća elektronske muzike Submarine Vibes, nakon nastupa Franz Alice Sterna, najavljuje sjajnu zabavu na kojoj će nastupiti i slovenački producent i DJ Roby Deep, sarajevski producent Hibrid te dvojac Sijah & Kolenda.

Album pod nazivom „Perspectives“ objavljen je 27. marta za berlinsku izdavačku kuću Einmusic Recordings, nakon što se Saalbach vratio sa svoje veoma uspješne turneje po Australiji. Na albumu se nalaze pjesme urađene u saradnji sa poznatim autorima kao što su Solok, Marina Miconnet, Hacker & Miethig, Amber Long i Philipp Kempnich. Album se za manje od 24 sata popeo na 6. poziciju Beatportove Progressive house top liste.

https://soundcloud.com/einmusika-recordings/sets/einmusika097-jonas-saalbach

Jonas je na dosadašnjim izdanjima surađivao i sa drugim poznatim imenima kao što su Ruede Hagelsteln, Third Son, Brita Arnold, Sasse, a izdavao je, između ostalih, i na labelovima Katermukke, Heinz Music, Save Us Recordings, Polymath i Mood Music. Za vrlo kratko je vrijeme dospio na glas jednog od najtalentovanijih producenata u Njemačkoj, a na sebe je privukao pažnju karakterističnom melodičnom i plesnom house muzikom, ali i serijom zanimljivih video spotova.

Nakon što je izdao svoj prvi album “Ancient Lake” 2015. godine i pokupio sjajne kritike, Jonas je u prošloj godini zabilježio nastupe po cijeloj Njemačkoj i ostatku Evrope, a lista njegovih nastupa dovoljno govori o interesu publike za njegov zvuk.

Svoj EP pod nazivom „Fridge Slap“ objavio je i na domaćem labelu Submarine Vibes, a na istom izdanju objavljen je i remix koji je uradio sarajevski producent Hibrid, za koji je ekipa Submarine Vibesa na Bjelašnici snimila i spot.

Sarajevskim nastupom Jonasa Saalbacha, Submarine vibes nastavlja predstavljati domaće i strane izvođače koji izdaju za ovaj domaći label koji od svog osnutka 2014. godine promovira recentnu elektronsku muziku.

Partneri ovog događaja su Goethe Institut u BiH, Hotel Holiday i restoran Yellow Submarine.

Karte za ovaj događaj mogu se nabaviti u pretprodaji u sistemu kupikartu.ba kao i u Art kinu Kriterion po cijeni od 15 KM.