{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Banjalučane na Trgu Krajine zabavljaju "Vesele plavuše"

3.6.2014. u 22:03
215
45
Banjalučane na Trgu Krajine zabavljaju "Vesele plavuše"
215
"Criminals breakers", dvojac koji čine Ajdin Pokvić i Aletić Sadam rodom iz Travnika i Zenice već nekoliko dana na Trgu Krajine zabavljaju prolaznike. Uz nekoliko zvučnika i jaku podlogu na betonu oni svaki dan izvode najbolje od break dancea.
Ova dvojica mladića plešu već deset godina, a na ovakvim nastupima su se popularno prozvali "Vesele plavuše". Energija kojom zrače i vrhunski pokreti koje izvode, prolaznike zaustavljaju i ne ostavljaju ravnodušnim.

Ovo nije prvi put da Sadam i Ajdin plešu u Banjoj Luci, dolazili su i prethodnih godina, a sljedeća stanica im je Sanski Most.

"U Banjoj Luci se planiramo zadržati još nekih dvadesetak dana, a dalje idemo u Sanski Most, pa ćemo u Dubrovnik. Banju Luku volimo, zaista je lijepa, a imamo i mnogo drugara ovdje", priča Sadam za Klix.ba

Sve je počelo u jednoj diskoteci nekada davno kada su odlučili da počnu plesati u gradovima. Cilj im je da skupe novac za takmičenja i opremu.

"Sastali smo se nekada davno u jednoj diskoteci, pa smo odlučili da počnemo plesati u gradovima uglavnom kada trebamo skupiti novac za takmičenje, za nastupe i opremu. Plesali smo i dosta humanitarnih nastupa pogotovo sada kada su bile poplave", govori Ajdin.

S obzirom na to da sponzori nisu imali sluha za njihove potrebe odlučili su da se ne oslanjaju ni na koga, osim na sebe i svoje sposobnosti. Publika je te sposobnosti prepoznala.

"Prije smo tražili sponzore i bilo je obećanja, ali nikada ništa konkretno, tako da smo sve sami počeli i odlučili da se ne oslanjamo ni na koga. Što se tiče ljudi na nastupima, dosta pomažu, mada sve zavisi od njihovog raspoloženja i vremena. U Banjoj Luci je dobro, ok je", priča Ajdin.

Do sada su nastupali u Beču, Gracu, Dubrovniku, Beogradu, Zagrebu i u skoro svim gradovima Bosne i Hercegovine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: