magazin
31

Balkan Photo Festival 2016. donosi brojne izložbe i bogat edukativni program

Klix.ba
Osim dodjele nagrada za Balkan Photo Award za 2015. godinu i otvaranja izložbe u Vijećnici 29. januara 2016. u 19:00h, planiran je i bogat program Balkan Photo Festivala.

Osim otvaranje izložbe, organizatori posebno ističu i tri popratne izložbe. Prva je "FOTODOKS – Past is Now" koja će biti postavljena u Umjetničkoj galeriji BiH u subotu sa početkom u 18:30h.

Nakon nje slijedi izložba "1% PRIVILEGE IN A TIME OF GLOBAL INEQUALITY" u Galeriji BlackBOX, a otvorenje je predviđeno za isti dan, ali u 20:00h. Osim izložbi u zatvorenim prostorima, široj javnosti će u ponedjeljak 1. februara 2016. biti prezentovana izložba fotografija "Moje mjesto pod suncem" koju su realizovala djeca polaznici fotoradionice koje su rađene u saradnji sa UNICEF Bosna i Hercegovina. Otvaranje je predviđeno za 12:00h.

Osim izložbi planiran je i bogat edukativni program koji će se održavati subotu i nedjelju (30 i 31.1.2016) u Umjetničkoj galeriji BiH, a neki od gostiju su: Myles Littlle (TIME), Paul Lowe, Ziyah Gafić, Amel Emrić, Siniša Hančić, Petar Sabol, Uroš Podlogar i mnogi drugi.

Kompletan program Balkan Photo Festivala pogledajte OVDJE.

Ovogodišnji Festival su podržali: Kancelarija specijalnog predstavnika EU (EUSR), Grad Sarajevo, UNICEF, Umjetnička galerija BiH, Goethe Institut a generalni sponzor konkursa je Canon , zlatni sponzor: Sony, a osim toga konkurs su podržali i sljedeći sponzori i prijatelji: AVTERA BH, Imtec, Galerija BlackBOX, Kim Tec, R&S, Tehnomag, New Event, Hotel Festival, Red Bull, Pycsell, FAN Ferhatović, EUROBHPLAKATBH, AUMENTO i AtlantBH.

Fotoagencija Pixsell je oficijelna foto/news agencija Festivala, a medijski partneri konkursa su: Klix, RSG, Antena Sarajevo, N1, Magazin Dani , Oslobođenje i Urban magazin. Partner u organizaciji druženja i popratnih sadržaja – Caffe bar Mash.