Komentari (126)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dobar kamion i ocigledno prazan. Lucky kid.
baš pošao da napišem, sreća pa je bio prazan, inače bi se zaustavio negdje dole u pm
Ja bi mu prvo dvije tri dobre šamarčine opalio pa onda nastavio dalje.
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
Ovo je kocioni sistem Volvo-a a ne reakcija vozaca.
ma lazes?
@Rajko.iz.Krusevca Naslov su promjenuli nakon sto su vidili koliko su glupi kad su vidili komentare. Prvobitni naslov je bio kako je vozac reagovao.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ma da mali nije ispred potrcao dzaba sistem volva, detaljnije pogledajte video.
Stade u metar, u mene mi golf proklize, nebi bilo spasa i za mene ni za dijete....
dobar je volvo *Volvo je izumio sigurnosne pojaseve, koje sad svi imamo u automobilima,
@nlt Krajzler je smislio pojas u tri tacke. Amerikanci.
A malom koju samarcinu zviznut, vako je meni jednom pred auto izletio a nije gledao uopce, pa sam jedva stao i samo ga oborio na zemlju, i sreca nije imao posljedica, samo se dijete prepalo.
Koje kocnice ima ovaj kamion, pa nebi malo auto ovako stalo.
automatske
BAS "LIJEPO", NARAVNO AKO JE SNMAK AUTENTIKA, ONDE SE VJEROVATNO OCEKUJE SVAKI DAN DA NORVESKA POLICIJA IDENTIFICIRA VOZACA JER JE VOZIO VISE OD 50 KM/H U NASELJENOM MJESTU!
Djeca kao i uvijek se ponašaju nepredvidivo u saobraćaju, a Šveđani kad naprave to je fantazija, pogotovo Volvo.
Sad su kinezi vlasnici Volva,znam jer smo mi radili rezervoare za gorivo na ovim kamionima..
I posle vozac kriv a sto roditelji nisu vaspitali svoju djecu to nista. Tacno su ova djeca havetinja , ...la ga mati koja ga okoti ovako glupo da pretrcava
Vozac jeste kriv u ovom slucaju jer vozi unutar naseljenog mjesta vise od 50km/h.
@Roin da je vozio više od 50 ovo bi bio članak o stravičnoj nesreći u Norveškoj...
...inace bi bio na mjestu VOLVO da nije bilo sistema za automatsko kocenje.
Ofirna reklama za Volvo, ipak su to sad Kinezi....
Srce mi stade 😟😓😱
sreca tvoj mali pa ne zivis u Bosni, inace bi te cekala gora sudbina kad dodjes kuci majci na oci nego da te udario taj kamion..
I poslije neki kažu šta će nam tehnologija...ljudi su problem, ovo dijete treba dobro napucat pa neće više žmireći preko ulice
Prvo roditelje i one koji edukuju djecu dobro "naribati", po mogućnosti nabiti dobro nogom u guzicu a zatim pohvaliti sve koji ulažu u pasivnu sigurnost, ne samo kod kamiona već uveliko i kod putničkih automobila. Tako će se kompenzirati "usporena" reakcija 80 godišnjaka koji kad mu nešto izleti pred auto na Čengić Vili, počne kočiti u Nedžarićima, kad je već prekasno!
Sve ok,samo se ovdje radi o Mercedesovom sistemu kocenja jos od 2003 godine! Volvo i druge marke su ga uvele,tacnije prepisale i tek od 2014 pocele uvoditi u svoje kamione!
Ako ćemo cjepidlačiti, izum je TRW-ov a prva primjena je bila u Mercedesu! Da li je ideja bila Mercedesova ili TRW-ova nije toliko ni bitno. Bitno je da očigledno spašava živote i da je već serijska oprema i u novom VW Polu!